Nvt photo
Droom van: Nvt
 • 18 Donaties
 • € 360 Ontvangen
 • € 1.500 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 50 Door: Helder

  2 jaren geleden
 • € 10 Door: Anoniem

  2 jaren geleden
 • € 20 Door: Damien, Rama, Baba & Houdini

  Liefs!

  2 jaren geleden
 • € 20 Door: will :D

  omdat ik graag wil dat spliffie weer kan renne en gek doenn :D :D

  2 jaren geleden

Spliffje's Operatie

Spliffje's Operatie image
Spliffje heeft een operatie nodig maar 't spaarpotje is op

Kleine Spliff heeft twee jaar geleden een naar ongeluk gehad. Toen nog maar net een paar maanden oud was is hij van één hoog uit een raam getuimeld wat resulteerde in een verbrijzeld achterbeen. Hij is toen door een specialist behandeld, die heeft een pin gezet om het bot vast te maken en het leek erop dat het goed zou komen.

Tot een half jaar geleden..

Ineens leek hij erg veel last te hebben van zijn knie.
We hadden destijds foto's laten maken bij one vaste arts dat ons vertelde dat zijn knie waarschijnlijk alsnogbeschadigd was door de val en dat hij eraan geopereerd moet worden. Kosten zouden tussen de 1500,- en 2000,- liggen omdat het pas tijdens de operatie duidelijk is wat er allemaal mis is.

Doordat ik we moesten verhuizen kwamen we uit bij een nieuwe arts nadat Spliff ineens erg ziek was geworden. Die nam nieuwe foto's van Spliff zn been en vertelde ons dat zijn been krom getrokken was door de pin en dat het 4000,- tot 5000,- euro zou gaan kosten. Het was ons namelijk niet verteld dat de pin verwijderd moest worden, twee jaar geleden.. Bij navraag kregen we te destijds te horen dat het alleen moest als hij er last van zou hebben, anders zou het een te groot risico zijn en onnodig stress etc. Uiteindelijk heb ik wéér een andere arts om raad gevraagd gezien de kosten zo belachelijk hoog zouden zijn.

Zijn antwoord kwam overeen met de eerste paar artsen:

"De operatie lijkt correct te zijn uitgevoerd. Het verwijderen van implantaten is trouwens niet strikt noodzakelijk en de implantaten zijn volgens mij (dierenarts) niet de oorzaak van het probleem. Volgens de RXn is de positie van het kniegewricht niet correct: er zou een vroegtijdige sluiting van de groeiplaat kunnen opgetreden zijn, die niet op te merken was na de val. Op dit ogenblik lijkt het erop dat niet de dierenarts aan de oorzaak ligt van het probleem maar wel het initieel trauma aan het lidmaat."

Het zelfde verhaal wat wij dus te horen kregen van alle voorgaande artsen, op de één na laatste na..

Gezien het dus ook om een jonge hond gaat kunnen we hem het niet aan doen de rest van zijn leven pijnstillers/onstekingsremmers te geven. Alleen is de operatie inmiddels zo goed als onbetaalbaar geworden door de voorafgaande dierenarts kosten en medicijnen.

Vandaar dat we ook op deze manier geld proberen intezamelen. Hij verdient het om pijnloos door het leven te gaan, vooral na zoveel pech..

Al zou er 1 euro gedoneerd worden, alle beetjes zullen helpen ons doel sneller te berijken zodat hij sneller van zijn pijn verlost is en weer vrolijk kan rennen en stoeien.

Alvast eeuwig dank,

Liefs Caro, Faya & Spliff

Uitgelicht
Mijn ei en ik image

Mijn ei en ik

 • 7%
 • € 30.000 Doel droom
 • -