Jeroen Bakker photo
Droom van: Jeroen Bakker
  • 1 Donaties
  • € 10 Ontvangen
  • € 300 Doel
  • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

  • € 10 Door: Anoniem

    Succes met het project.

    2 jaren geleden

Kronieken van Oz - Boek 1

We zijn blij met alle beetjes die helpen dit project te realiseren. Als u ons laat weten dat u gedoneerd heeft (info@kroniekenvanoz.nl) dan zorgen wij dat u een leuk presentje krijgt. Vanaf 10 euro krijgt u een presentje, vanaf 25 euro wordt u lid van de Leesclub, en bij een donatie van 50 euro krijgt u een puzzle cadeau.

In het overgrote deel van de Engelssprekende wereld zijn de Oz boeken van L. Frank Baum onderdeel van de culturele geschiedenis, al sinds de vroege jaren van de vorige eeuw. Baum wereld beroemde boek ‘The Wonderful Wizard of Oz’ is dan ook in vele talen over de gehele wereld vertaald, en er zijn zelfs vele, vele, vertalingen en bewerkingen van in het Nederlands, echter het in het Nederlands bekende boek ‘De Tovenaar van Oz’ is tevens het Nederlandse eindstation van de avonturen van Doortje en haar vrienden.

Als kind wilde ik (Jeroen Bakker) de andere verhalen van Doortje en haar vrienden in het Nederlands lezen maar ik werd diep teleurgesteld omdat er geen andere boeken van Baum in vertaling beschikbaar zijn. Ik beloofde mezelf en de kinderen van de wereld dat wanneer er op mijn 30ste verjaardag geen vertaling beschikbaar was ik zelf die vertalingen zou gaan maken.

Nu, drie jaar te laat, voel ik de verplichting om die belofte na te komen, en ik ben er dan ook trots op dat ik, voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis, de volledige Nederlandse vertalingen van alle oorspronkelijke Oz verhalen van Lyman Frank Baum mag presenteren. De reeks zal worden afgesloten met een mini biografie en een Nederlandstalige lexicon. Alle boeken in de reeks zullen worden voorzien van illustraties van DessinDestin artiest Monique Luiken en de reeks zal worden aangevuld met een aantal korte audioboeken/radio hoorspelen, met bijzondere dank aan Bob Blinkhof voor het gebruik van zijn prachtige stem en persoonlijkheid. De reeks zal worden uitgegeven door uitgeverij Ahvô Braiths, die het aan durft om zo’n omvangrijk project te omarmen.

Het project draait volledig op basis van vrijwillige medewerking van alle betrokkenen. Donaties zijn dan ook van harte welkom.  

Vriendelijke groeten;

Jeroen van Luiken-Bakker  

Uitgelicht