Gerdine Sloff Ev Willemsen photo
Droom van: Gerdine Sloff Ev Willemsen
 • 6 Donaties
 • € 160 Ontvangen
 • € 2.660 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 10 Door: Th.P.van der Valk

  2 jaren geleden
 • € 50 Door: Yvonne De Waard

  Succes!

  2 jaren geleden
 • € 20 Door: Pa en Ma van Martin

  ;-) ze zijn geraakt door je verhaal en wensen je succes!

  2 jaren geleden
 • € 15 Door: Martin

  ;-)

  2 jaren geleden

De meerwaarde van een hond

De meerwaarde van een hond image
Dierondersteunende Therapie, in Amerika bekend onder de naam Animal Assisted Therapy, bevordert vooruitgang bij storingen in het fysieke, sociale, emotionele en- of cognitieve functioneren van de mens. Naast de bekende hulp- en geleidehonden zijn er ondertussen ook Signaal-, Epilepsie- en Therapie honden. Van de Therapiehond is bekend dat hij verbeteringen geeft op het gebied van: ASS (Autisme Spectrum Stoornis), medische problemen, gedragsproblemen en emotioneel welbevinden. De Therapiehond is goed in te zetten door gebruik te maken van zijn van oorsprong belangrijke behoeften als roedeldier; contact, interactie en communicatie. Hij communiceert via lichaamstaal en houdt van fysieke activiteiten waardoor hij op een ‘speelse’ manier zowel volwassen- als kinderen kan motiveren en activeren. Door zijn aaibaarheid en kameraadschap gaat hij gemakkelijk een relatie aan zonder te oordelen!! Uit onderzoek is gebleken dat de aanwezigheid van een hond de bloeddruk doet verlagen en vermindering van stress geeft. De Therapiehond wordt ingezet om volwassenen en kinderen te stimuleren (weer) een volwaardig leven te leiden.

 In mei 2011 werd ik getroffen door een beroerte; ik was 43 jaar en stond midden in het leven! Ik had een baan en was daarnaast in mijn vrije tijd Instructeur bij een hondenschool. Thuis had ik zelf 4 honden die mijn lust en mijn leven waren.

 

Ineens stond alles op z’n kop; ik kwam in het ziekenhuis aan de toeters- en bellen en ging na 10 dagen de deur uit met een rollator… Links had ik blijvend krachtvermindering en de ‘onzichtbare’ gevolgen waren nog erger (snel vermoeid, moeite met concentreren, last van licht en van harde geluiden..). Het viel me tegen dat ik niet meer de dingen kon doen die ik zo graag deed en dat ik mijn liefde voor het lesgeven moest opgeven omdat ik mijn hoofd er niet bij kon houden en het lichamelijk niet aan kon…

 

Na een periode van revalidatie wilde ik weer aan de slag; ik bleef 'vechten' tegen het idee dat dat niet meer zou kunnen. De tijd verstreek en in 2013 begon ik aan een opleiding tot (ADHD) coach. Twee dagen in de maand naar school kon ik net opbrengen...

Ik leerde er veel, en kon hiermee mezelf ook weer een eind op weg helpen. Ook in de vervolgopleiding, systemisch werk, leerde ik veel en bij alles dacht ik; ' wat als ik al deze opgedane kennis zou kunnen combineren met mijn ervaring met honden?!' De therapeutische werking van dieren in het algemeen en honden in het bijzonder was mij altijd al duidelijk geweest!

 

Maar met een arbeidsongeschiktheids uitkering (80-100% afgekeurd...) en de gevolgde opleidingen was de geldkraan dicht!

Maar, inmiddels overtuigt van mijn missie; mensen coachen mbv honden, ging ik op zoek en ik vond de opleiding 'Therapiehond begeleider' bij Dogswork. Hiermee kan ik mensen gaan helpen hun eigen hond op te leiden tot Therapiehond. Maar ik kan ook als team met mijn hond mensen bezoeken, bv in het bejaardenhuis om een uurtje te knuffelen. Daarnaast kan ik mensen coachen met de hond 'onder de tafel' en bv te gebruiken als contact maken 1:1 moeilijk is.

 

Ik verwacht na 3,5 jaar niet dat ik weer volledig zal kunnen werken, maar hoe geweldig zou het zijn als ik bv 2 halve dagen op vrijwillige basis mensen met mijn ervaring en een hond als partner zou kunnen helpen??!

 

Daarnaast wil ik proberen meer bekendheid te geven aan het werk van de Therapiehond; want er zijn nog zoveel mensen/instellingen die niet weten wat voor toegevoegde waarde een hond kan zijn voor heel veel mensen!!

 

De opleiding kost  € 2.117,50 incl.

Verblijf-en vervoer €    542,50

 

De opleiding duurt 15 dagen verdeeld over 10 maanden en is in Friesland (202 km enkele reis) vandaar de verblijf- en vervoerkosten.

 

Alle donaties zijn welkom; heel veel kleine beetjes is uiteindelijk ook een heleboel!!

Iedereen die doneert houd ik op de hoogte van het verloop, mensen die € 50 of meer doneren kom ik na het afronden van de opleiding met hond bezoeken om een uur te coachen!!

 

Ik wil iedereen verzoeken mijn DROOM via social media te delen!

Niet alleen voor mij maar vooral om meer bekendheid te geven aan de Therapiehond en al het moois dat hij kan doen voor mensen die nu soms zo moeilijk te bereiken zijn!

 

STEL JE EENS VOOR HOE HET ZAL ZIJN OM HIER SAMEN MET MIJ EEN AANDEEL IN TE MOGEN HEBBEN?! :-)

Uitgelicht
Starten Stichting image

Starten Stichting

 • 52%
 • € 251 Doel droom
 • -