Kelly van Diest photo
Droom van: Kelly van Diest
 • 48 Donaties
 • € 1.085 Ontvangen
 • € 1.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 35 Door: Ruud de Groot

  7 maanden geleden
 • € 25 Door: Ellen Ketting

  Dat het geld maar goed terecht mag komen!

  12 maanden geleden
 • € 25 Door: Bineke Mostert-Fekkes

  Lieve Kelly. Wat een geweldig initiatief. Veel succes.

  2 jaren geleden
 • € 25 Door: Liz Ewart

  Have a great trip!

  2 jaren geleden

Een nieuwe kans voor Nepal

Een droom, een doel, een missie: in Nepal een wezenlijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen.
Op 25 april 2015 reisde ik met een rugzak vol schoolartikelen en een bankrekening vol donaties af naar Nepal om hier als vrijwilliger aan de slag te gaan op de Kent Public School in en de Satprayas Organisation voor gehandicapte kinderen. Een prachtige droom werd een nachtmerrie: een allesvernietigende aardbeving trof het land en met het geluk aan mijn zijde ontkwam ik aan deze ramp en keerde onverrichter zake huiswaarts.

De Nepalese bevolking werd zwaar getroffen door dit natuurgeweld en zo ook de inwoners van Nagarkot, een klein dorp ten noordoosten van Kathmandu. Na enkele weken wist ik contact te krijgen met de directrice van de school en vernam ik dat de schade en het menselijk leed enorm was. Het hier op Dream & Donate gedoneerde geld heb ik via WesternUnion overgemaakt naar de directrice en is direct gebruikt voor noodhulp. Hiervan zijn levensmiddelen en medicijnen voor de leerlingen en inwoners van het dorp gekocht. Ook de Satprayas Organisation heeft een deel van het geld gekregen om kleding voor de gehandicapte kinderen aan te schaffen en ouders in zware nood bij te staan.

Mijn droom om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van kinderen in Nepal is nooit uit mijn gedachten geweest en nog altijd koester ik de wens om daar een wezenlijke bijdrage aan te leveren. Daarom reis ik in april 2016 opnieuw af naar het dak van de wereld om hier ruim twee maanden vrijwilligerswerk te gaan verrichten. En opnieuw koester ik de hoop dat ik de school een prachtig bedrag mag overhandigen om te benutten bij de wederopbouw van het dorp en ontwikkeling van hun onderwijs.

Na zoveel gulle giften vanaf eind 2014 tot mijn vertrek afgelopen voorjaar durf ik deze wens haast niet kenbaar te maken. Het enorme leed, de uitzichtloosheid voor veel kinderen en gezinnen en de enorme dankbaarheid van de school voor de eerdere donaties maken dat ik jullie toch nogmaals vraag om een kleine bijdrage...

Uitgelicht