• 36 Donaties
 • € 750 Ontvangen
 • € 7.350 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 25 Door: Jan Warnsinck

  2 jaren geleden
 • € 15 Door: Saskia

  2 jaren geleden
 • € 25 Door: Daniel

  2 jaren geleden
 • € 15 Door: Laila

  2 jaren geleden

Groen Hedgefund op de Zuidas

Groen Hedgefund op de Zuidas image
Word nu aandeelhouder van het eerste publiek toegankelijke Hedgefund ter wereld!

Herstel de natuur op de Zuidas!

Investeringen in groen leveren op termijn een hoog rendement op voor de hele samenleving, want ze dragen bij aan een prettigere leefomgeving en betere gezondheid. Dat blijkt uit onderzoek van o.a. Professor Jaap Seidell en Dr. Jolanda Maas. Deze bekende wetenschappers steunen dan ook deze nieuwe Dream or Donate actie. 

Want wat is er aan de hand?

Wij, van stichting Het Groene Leven Lab, faciliteren groene initiatieven van wetenschappers en burgers die bijdragen aan een gezonde, groene en duurzame samenleving. Zo willen we de voormalige Almatuin, eens een unieke oase van rust midden op de Zuidas, weer zo groen mogelijk maken.

Maar dit gaat niet vanzelf. We lopen nu tegen een probleem aan waar we jouw hulp voor nodig hebben. Door aandeelhouder te worden van ons Hedgefund kun je helpen de Zuidas een stukje groener en gezonder te maken. En bovendien geef je wetenschappers de kans hun innovatief onderzoek naar de invloed van groen op onze gezondheid uit te voeren en te delen.

De uitdaging

De Almatuin op de Amsterdamse Zuidas (nu genaamd de Boeletuin) was vroeger een prachtige plek van schooltuintjes en natuur. Omwonenden en kantoormedewerkers vonden hier rust en ontspanning. Echter is er vorige maand op een gedeelte van de tuin een parkeerterrein aangelegd. Hierbij is helaas geen rekening gehouden met de impact op de rest van het gebied. De natuurlijke sfeer in de tuin is geheel verstoord door een doorzichtig hek en uitzicht op auto's.

De oplossing

De helden van Stichting Heg & Landschap hebben aangeboden ons te helpen bij het plaatsen van een dikke beukenheg langs het parkeerterrein. Deze heg zal de auto’s verbergen en bovendien zal zo de tuin het hele jaar groen zijn.

Het Hedgefund

Het Hedgefund – de naam zegt het al –  zal investeren in de heg die langs het parkeerterrein wordt geplant, zodat de tuin haar bijzondere, natuurlijke sfeer terugkrijgt. Wij zijn nu daarom hard op zoek naar aandeelhouders van ons Hedgefund!

Doe mee, word aandeelhouder!

Om de heg (van 140m x 1.5m x 50cm) aan te leggen, hebben we €7.350 nodig. In totaal zal het heg €7.000 kosten. Daarnaast zijn er kosten voor deze website (5%, wat uitkomt op €350). 

Aandelen van het Hedgefund kun je kopen per 1 meter heg voor €50 of per 1/10 meter voor €5.

Naast onze eeuwige dankbaarheid zal je als aandeelhouder van 1 meter heg een certificaat ontvangen en hiermee een waardebewijs dat je bewust investeert in een groene en gezonde toekomst voor iedereen.

Als de heg geplant is, nodigen we je van harte uit om van de tuin te komen genieten, workshops en lezingen te bezoeken of misschien zelf een tuintje te beginnen? Er zijn nu nog enkele moestuinen te huur. Voor informatie kun je contact opnemen met de beheerder van de Boeletuin, Niek van Dijk, via info@boeletuin.nl

We hopen van harte op je steun. Alvast bedankt!

Vriendelijke groet,

Het Groene Leven Lab team

Volg alle ontwikkelingen van het Groene Leven Lab op: 

https://www.facebook.com/hetgroenelevenlab

Uitgelicht