Helen Goossens photo
Droom van: Helen Goossens
 • 16 Donaties
 • € 320 Ontvangen
 • € 150 Doel
 • Nicaragua Land
Embed

Recente Donaties

 • € 10 Door: Marijke G

  Op 19 april ben ik jarig. De kinderen voor wie jij loopt verdienen een (symbolisch) cadeautje van mij op die dag. Succes!

  2 jaren geleden
 • € 50 Door: Chaya

  2 jaren geleden
 • € 15 Door: nel

  go Helen, go en jij ook jen met die kinderen

  2 jaren geleden
 • € 50 Door: Marleen Vriesendorp

  Succes zondag wijfie! cu soon, love yah!

  2 jaren geleden

Hardlopen voor Zeekinderen

Hardlopen voor Zeekinderen image
Op 19 april loop ik de Hilversum City Run in het team van de VPRO. Het behalen van de eindstreep is niet alleen een persoonlijke overwinning, ik hoop ermee ook een mooi bedrag bij elkaar te rennen voor de Stichting Zeekinderen die prachtig werk verricht in een klein dorp in Nicaragua

ZeeKinderen zorgt dat kinderen en jongeren uit Las Peñitas en omgeving een school- en beroepsopleiding kunnen volgen door middel van financiële, materiële en educatieve ondersteuning.

Las Peñitas, is een zeer arm primitief vissersdorpje aan de kust van de Stille Oceaan in Nicaragua op zo'n 20 kilometer van het stadje Leon.

Het dorp en zijn omgeving leeft van de visvangst. Deze levert veel te weinig op. Men woont in huizen van plastic, hout, karton en hier en daar wat stenen muren. Elektriciteit wordt van de dichtstbijzijnde elektriciteitspaal gestolen en water komt uit de put. Van het geld dat er is koopt men rijst en bonen, kleren, en een televisie met sneeuwbeeld die afbetaald moet worden. Het percentage analfabetisme, mishandeling en het aantal kindmoeders is hoog. Er is nauwelijks medische hulp.

De kinderen van Las Peñitas

De situatie voor kinderen in Las Peñitas is kritiek. De visvangst waar het dorp van moet bestaan, is schaars waardoor er regelmatig te weinig te eten is. De vaak alleenstaande moeders hebben geen werk en kunnen hun gezin met moeite draaiende houden. Veel kinderen bedelen of maken vis schoon en kunnen door geldgebrek niet naar school.

Op weg naar een betere toekomst: Educatie

Vaak ontbreekt het besef van de importantie om naar school te gaan. De ouders realiseren zich soms niet dat scholing de enige mogelijkheid is om het leven van hun kinderen te verbeteren. De kinderen zelf willen wel heel graag naar school, maar ouders gebruiken hun kinderen veelal om wat geld te verdienen..

Jenny heeft lang in Las Penitas gewoond, het is haar duidelijk dat educatie de enige weg naar een betere toekomst voor de kinderen en jongeren van Nicaragua is. Naast vele nuttige, en ook vaak minder nuttige, projecten die nodig zijn (gender-, gezondheids-, (sexuele)voorlichtingsprojecten) gelooft ze dat studie een duurzaam product is dat aan een duurzame ontwikkeling van het land meewerkt.

De ontwikkelingshulp die Nicaragua ontvangt reikt niet tot aan Las Peñitas!

ZeeKinderen biedt daarom directe hulp aan de allerarmste kinderen door hun de mogelijkheid te bieden naar school te gaan. Zo proberen we 'kansloze' kinderen vooruit te helpen in de hoop op een betere toekomst.

Uitgelicht
Een rolstoelbus voor Jip! image

Een rolstoelbus voor Jip!

 • 91%
 • € 20.000 Doel droom
 • -