Rudy van der Beek photo
Droom van: Rudy van der Beek
 • 26 Donaties
 • € 717 Ontvangen
 • € 14.500 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 7 Door: Cecilia Bos

  1 jaar geleden
 • € 10 Door: Matthijs Maas

  1 jaar geleden
 • € 10 Door: S. Warim

  1 jaar geleden
 • € 20 Door: Bryan martina

  1 jaar geleden

Help Boakai studeren

Help Boakai studeren image
Boakai, werkzaam bij Save The Children uit Liberia wil studeren in Nederland aan het ISS. Met de kennis die hij opdoet in Nederland wil hij een rol kunnen spelen bij de ontwikkeling in Liberia. Help hem mee om zijn studie te bekostigen.

Boakai komt uit Liberia, uit de stad Grand Cape Mount. Momenteel is Boakai 26 jaar. Op zijn 19e heeft hij zijn middelbare school afgerond. Tijdens zijn schooltijd heeft Boakai veel moeilijkheden gekend vanwege een achtergestelde maatschappelijke positie. Zijn ouders hadden moeite om Boakai als kind bij te scholen, ook heeft Boakai paar keer moeten stoppen met school vanwege geldnood. Het was erg moeilijk voor Boakai om zijn middelbare school af te ronden vanwege dit. Uiteindelijk slaagde Boakai van zijn middelbare school in 2008. Hierna schreef hij zich in voor de universiteit.

Hiervoor heeft Boakai geen speciale scholing gehad, echter waren de cijfers van Boakai tijdens de WAEC test wel excellent. Vanwege zijn excellente cijfers werd Boakai meteen toegelaten tot de universiteit. Tijdens zijn studietijd op de universiteit kreeg hij steun van zijn ouders in de vorm van collegegeld en studiemateriaal.

Op de universiteit heeft Boakai gelobbyd om een studiebeurs te ontvangen om de lasten voor zijn ouders te verminderen.

Op de universiteit studeerde Boakai sociologie, omdat hij de ambitie had om mensen en de maatschappij te begrijpen, en om in de toekomst ook een humanitair te worden. Op de uni volgde Boakai een minor demography Die ook Bevolkingsgroepen. Bestudeert. Zijn focus lag bij ontwikkelingsstudies op een masterniveau. Dit omdat hij wil bijdragen aan maatschappelijke ontwikkeling op grote schaal.

Nadat hij afstudeerde van de universiteit in 2012 toen hij 23 was, zocht hij naar een baan om ook zijn ouders te ondersteunen. Zijn eerste baan was bij Save The Children Liberia waar hij werkte als super visor voor het project, “Girls Drop In Centre”. Dit project focust zich erop om kwetsbare straatmeisjes beschermen en terug te krijgen in de maatschappij.

Hier kwam hij in contact met de donateurs het programma die hem zouden ondersteunen voor een studie bij het International Institute of Social Studies (ISS). Helaas, is dit in 2014 niet gelukt. Vandaar dat Boakai in 2015 wederom wil proberen om te studeren in Den Haag aan het ISS. Het ISS is een instelling voor hoger onderwijs dat zich richt op onderzoek gericht op de derde wereld en ontwikkeling.

Door de informatie die hij leert tijdens zijn studie op het ISS wil Boakai terug gaan naar Liberia om zich te kunnen inzetten voor zijn gemeenschap. Boakai heeft voorheen sociologie gestuurd aan een universiteit in Liberia, en heeft de ambitie om mensen en de maatschappij te helpen, vandaar ook zijn keuze on te werken bij Safe The Children om straatmeisjes terug te laten keren in de maatschappij.

 

Met uw hulp kunnen wij iets betekenen voor Boakai en indirect ook iets voor Liberia!

Uitgelicht
Aanpassingen voor Qwin image

Aanpassingen voor Qwin

 • 47%
 • € 15.000 Doel droom
 • -