• 10 Donaties
 • € 275 Ontvangen
 • € 4.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 25 Door: Annemiek

  Maureen succes!!

  2 jaren geleden
 • € 50 Door: Vortho (Marjon Middelkoop-Huiskens)

  Beste Maureen, ik heb grote bewondering voor jou en je missie en ik hoop voor jou dat het je gaat lukken. Aan je positiviteit zal het niet liggen. En je verkoopt prachtige spullen waar een verhaal achter zit. Hartelijke groet, Marjon Middelkoop

  2 jaren geleden
 • € 40 Door: Je fans uit Nieuwveen :D

  Wij wensen jou heel veel succes lieve Maureen en hopen dat je doel bereikt gaat worden! xxxx

  2 jaren geleden
 • € 25 Door: Marco Stroet & Nel van Dijk

  Succes!

  2 jaren geleden

Red de olifanten met Tagua

Red de olifanten met Tagua image
Help mijn droom waar te maken, door Tagua producten (plantaardig ivoor) te promoten en red de olifant! In mijn webwinkel, wil ik een speciale sieradenlijn gemaakt van Tagua uit Ecuador promoten. Tagua is een mooi duurzaam product en wordt gemaakt van de vruchten (noten) van een palmboom en wordt ook wel plantaardig ivoor of palmivoor genoemd. Ook worden er boom/plant zaden uit de Amazone gebruikt voor de sieraden. Tagua is Fair Trade, goed voor de economie van de bewoners, de bewoners houden de Amazone in stand en het is een goede vervanger voor dierlijk ivoor, waarmee we hopelijk de jacht op de olifanten kunnen verminderen. Ook heb ik contact met het WNF en gaat 5% van de opbrengst naar de Wildlife Crime actie van hen, ten behoeve van de bescherming van olifanten in de Afrikaanse natuurparken.

In 2003 heb ik alles in Nederland achter mij gelaten en ben verhuist naar Turkana in het noordwesten van Kenia. Tijdens mijn verblijf in Kenia, kreeg ik een heel andere kant van de wereld te zien. Daar heb ik ruim 1 jaar met straatkinderen gewerkt. Deze kinderen/jongeren werden begeleid totdat ze hun school hadden beëindigd, om daarna een beroep te kiezen of een eigen handeltje te beginnen, om zodoende een betere toekomst te hebben. Dit werk wilde ik voor de rest van mijn leven doen, maar wegens ziekte moest ik helaas weer terug naar Nederland.

Vanwege mijn verblijf in Kenia, ben ik in 2012 heel erg ziek geworden en niet meer in staat buitenshuis te werken. Daardoor ben ik helaas huisgebonden, in de WIA beland en kom ook niet in aanmerking voor een lening. Maar ik ga niet bij de pakken neerzitten en wil graag weer financieel zelfstandig zijn, daarom ben ik een webshop met Fair Trade producten begonnen, omdat daar mijn hart ligt. Ik wil heel graag weer zelfstandig zijn, mezelf nuttig voelen en een positief doel hebben. Met de webwinkel kan ik vanuit huis werken, mijn eigen tijd indelen (ook op slechte dagen) en weer in mijn eigen onderhoud voorzien.

Het is helaas voor mij niet mogelijk, om terug naar Kenia te gaan, maar ik vind het ook heerlijk, om mijn ervaringen vanuit Kenia voort te zetten en mijn eigen ideeën uit te voeren. Zo kan ik op afstand toch iets betekenen voor projecten en Fair Trade bedrijfjes. Hierdoor kan ik eraan bijdragen de wereld een beetje mooier te maken en hier sta ik met heel mijn hart achter.

In de toekomst, wil ik een aparte webwinkel met Tagua sieraden, kralen en beeldjes uit Ecuador uitlichten voor de groothandel en particulieren verkoop. Alle producten zijn Fair Trade, handgemaakt, uniek, diervriendelijk, Eco-vriendelijk, biologisch, duurzaam en leveren een bijdrage aan de lokale economie.

Door producten van Tagua te promoten, kunnen we hopelijk de jacht op de uitstervende olifant verminderen. Fair & Original Gifts is een webwinkel voor al uw cadeaus, sieraden, tassen en woonaccessoires voor binnen en buiten. Eerlijk, duurzame producten met zorg gemaakt en met liefde voor mens, dier en natuur. Met uw aankoop bij Fair & Original Gifts, weet u zeker dat u eraan bijdraagt de wereld een beetje mooier te maken.

 

Tagua (plantaardig ivoor)

Tagua, ofwel palmivoor, is een (noot) van de Tagua palm. De botanische naam van de palm is Phytelephas aequatorialis of Phytelephas en groeit in tropische regenwouden van de Zuid-Amerikaanse kustregio’s grenzend aan de Stille Oceaan. Vooral in Colombia, Peru, Ecuador, Panama en Brazilië komt de Tagua palm voor. 

Etymologisch is de term Phytelephas afgeleid van het Griekse Phyton: plantaardige en elephas: olifant, met verwijzing naar het ivoor.
De duurzaamheid van Tagua komt ten goed aan; economische ontwikkeling van de lokale bevolking, het regenwoud wordt vanwege dat economische belang door de bewoners beschermd en Tagua is een uitstekend alternatief voor het gebruik van olifantenivoor. Hiermee is Tagua een extra argument tegen het stropen van dieren voor hun ivoor.

 

Investering

Om de Tagua sieradenlijn op te kunnen zetten, heb ik een investering van € 4.000,00 nodig. Daarvan wordt         € 2.000,00 gebruikt om een voorraad Tagua sieraden in te kopen. € 1.000,00 wordt gebruikt voor o.a. promotie materiaal, verpakkingsmateriaal, kantoorbenodigdheden, etc. En € 1.000,00 wordt gebruikt als startkapitaal voor extra kosten, die bij het opstarten van de Tagua webshop nodig zijn. Door middel van deze campagne hoop ik dat u mee wilt helpen mijn droom te realiseren en u krijgt er natuurlijk ook een beloning voor terug!

 

Beloning:

Als beloning voor uw donatie, ontvangt u een kortingsbon, welke u kunt besteden in onze webshop www.fairandoriginalgifts.nl U kunt de bon besteden als de Tagua sieraden in onze webshop verkrijgbaar zijn, maar u mag de bon natuurlijk ook nu al besteden aan b.v. een mooie hangmat of tas. De kortingsbon is 3 jaar geldig op moment van afgifte.

 

Donatie van €        5,00 tot €      20,00 u ontvangt een kortingsbon van  5% korting.

Donatie van €      20,00 tot €      50,00 u ontvangt een kortingsbon van 10% korting.

Donatie van €      50,00 tot €    100,00 u ontvangt een kortingsbon van 15% korting.

Donatie van €    100,00 tot €    250,00 u ontvangt een kortingsbon van 20% korting.

Donatie van €    250,00 tot €    500,00 u ontvangt een kortingsbon van 25% korting.

Donatie van €    500,00 tot € 1.000,00 u ontvangt een kortingsbon van 30% korting.

Donatie van € 1.000,00 en meer u ontvangt een kortingsbon van 35% korting.

Zakelijke donaties van € 500,00 en meer krijgen naast de kortingsbon, tevens een vermelding (met logo) op de Tagua website als deze 'live' is.

 

Hoe kunt u meedoen?

Doneer het bedrag van uw keuze via deze website en stuur dan een e-mail naar: info@fairandoriginalgifts.nl daarin vermeld u uw volledige naam en welk bedrag u heeft gedoneerd. Daarna ontvangt u binnen 5 werkdagen per e-mail uw kortingsbon.

 

Op de hoogte blijven?

Op deze website, zal ik regelmatig een update plaatsen. Maar u kunt mij natuurlijk ook volgen voor nieuws op Facebook en Twitter: Like mijn pagina https://www.facebook.com/fairandoriginalgifts en deel met uw vrienden of nodig ze uit mijn pagina leuk te vinden! Volg mij op: https://twitter.com/Fair_Original

U kunt natuurlijk ook een kijkje in mijn webshop nemen. En boven in de menubalk vind u alle informatie over 'Fair Trade' en 'Over ons' http://www.fairandoriginalgifts.nl/

Mocht u nog vragen hebben, voelt u vrij om ze per e-mail te stellen: info@fairandoriginalgifts.nl

 

Dank u wel voor het realiseren van mijn droom!

 

Fair & Original Gifts

Maureen van der Hoorn

 

 

 

Uitgelicht
Launch my summer avalanche image

Launch my summer avalanche

 • 58%
 • € 2.600 Doel droom
 • -