• 38 Donaties
 • € 2.445 Ontvangen
 • € 50.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 150 Door: Anoniem

  1 jaar geleden
 • € 50 Door: Marieke Hoogenboom

  mooi initiatief, wens jullie veel succes!

  1 jaar geleden
 • € 40 Door: Diana van der Beek

  Eindelijk is er dankzij jullie zo'n geweldig plan, dat hopelijk zal lukken en hopelijk voldoende donaties zullen volgen. Ik heb me ook opgegeven te doneren. Beste Annette en Odette, héél veel succes, kracht èn doorzettingsvermogen toegewenst Hartelijke groet, ik weet er ook "alles van".

  1 jaar geleden
 • € 100 Door: Con Amore

  Wat een mooi initiatief! Heel veel succes :-)

  1 jaar geleden

Herstelhuis in Spanje

LAATSTE NIEUWS Helaas is het ons niet gelukt om voldoende geld bijeen te brengen om het huis in la Hoz, dat wij in de film laten zien, te kunnen kopen. Dat is heel jammer, want het is een prachtige plek voor een herstelhuis volgens onze droom. DIT BETEKENT NIET DAT WIJ ONS PROJECT OPGEVEN. Wij gaan nu op zoek naar een goedkoper alternatief. Wij gaan onderzoeken of we een geschikt pand kunnen vinden dat we kunnen huren in plaats van kopen. Dit vereist een nieuwe speurtocht, die tijd zal kosten. Wij danken alle donateurs van ganser harte voor hun bijdrage. Alle donaties worden gestort op de rekening van de Stichting Eigen Reis, en geoormerkt voor de realisering van het herstelhuis. Zodra wij een pand hebben gevonden, zal het geld van de donaties worden gebruikt voor de aanschaf van middelen en materialen om onze gasten een heilzaam verblijf te kunnen aanbieden. Mocht het project uiteindelijk toch niet gerealiseerd kunnen worden, dan zal het gehele bedrag van de donaties worden overgemaakt naar het Fonds Psychische Gezondheid. Alle gemaakte kosten komen voor eigen rekening van ons. Voor vragen en opmerkingen kunt u altijd contact met ons opnemen via info@casadelperegrino.com. Verdere ontwikkelingen kunt u volgen op www.casadelperegrino.com.

Wij zijn Annette Plooy (54) en Odette van der Heijden (53) en onze droom is om een herstelhuis in Spanje op te zetten voor psychisch kwetsbare mensen uit Nederland en België. In het herstelhuis kunnen zij genieten van een comfortabel verblijf en herstelgerichte activiteiten, met begeleiding door ervaringsdeskundigen. Door zon, water, de natuur en peer support kunnen zij op krachten komen en inspiratie opdoen voor nieuwe stappen in hun leven. Wij hebben een prachtige locatie gevonden in Andalusië, maar we hebben nog geld nodig om het project te realiseren. Hiervoor vragen wij uw hulp. Doneer en ding mee naar een gratis verblijf in Casa del Peregrino voor twee personen.

UPDATE: Wij hebben inmiddels de steun van RIBW Lister, Altrecht ggz, RIBW Kwintes en Steunpunt GGZ Utrecht. RIBW Lister, Altrecht ggz en het Steunpunt GGZ hebben arrangementen voor hun clienten geboekt in het herstelhuis. RIBW Lister vult onze fondswerving verder aan met een bedrag van 10.000 euro. Ook RIBW Lister geeft een stimuleringsbijdrage.

Het idee

De meeste burgers doen een of meer keren per jaar nieuwe krachten op door op vakantie te gaan. Mensen met langdurende psychische problemen hebben die mogelijkheid tot `bijtanken` meestal niet. Omdat zij vaak langdurig op een uitkering zijn aangewezen, zijn vakanties – zeker zonvakanties – voor hen te duur. En vaak kennen zij ook mentale drempels om op vakantie te gaan, want is er in die vreemde omgeving wel steun en begrip voor je kwetsbaarheid?  Wij willen een veilige plek creëren waar ook psychisch kwetsbare mensen zonder veel inkomen kunnen genieten van een ander land, een ander klimaat, comfort en ontspanning. Hierbij bieden wij hen ondersteuning door mensen die zelf hebben ervaren wat kwetsbaarheid betekent, en die weten welke steun passend is. De begeleiding is dus op basis van gelijkwaardigheid – de gasten bepalen zelf waar zij hulp bij nodig hebben.

Wie zijn wij?

Wij zijn van origine politicoloog  (Annette) en bioloog (Odette), maar sinds jaren werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg, als ervaringsdeskundigen.  Onze persoonlijke ervaring met psychische problematiek  zetten wij in om andere kwetsbare mensen te ondersteunen bij hun herstel. Annette heeft onder meer gewerkt bij het Basisberaad GGZ Rijnmond, het Trimbos-instituut, het kenniscentrum Phrenos, GGz Breburg en het Steunpunt GGZ Utrecht. Odette heeft onder meer gewerkt bij de Stichting Patientenvertrouwenspersoon in de ggz, GGZ Rivierduinen en RIBW Kwintes en werkt nu bij RIBW HVO-Querido in Amsterdam.

Wat drijft ons?

Wij hebben de ervaring dat ook mensen met langdurende psychische problemen kunnen herstellen van de gevolgen van hun aandoening.  Vaak juist met behulp van zelfhulp en wederzijdse ondersteuning. We zien echter ook dat de levensomstandigheden van psychisch kwetsbare mensen vaak zwaar zijn, met weinig inkomen, meestal geen werk, bescheiden huisvesting en weinig contacten. Dit kan leiden tot demoralisatie, tot verlies van hoop. Met ons project in Spanje willen wij hen de kans bieden om positieve ervaringen op te doen en weer te durven hopen.  Door deel te nemen aan onze activiteiten buitenshuis kunnen zij weer in contact komen met genieten en voelen, sensaties die zij, mede door psychomedicatie,  zelden (meer) ervaren.  Ook het contact met de dieren bij het huis kan, net als zon, water en wind, helpen de weg van hoofd (angst, twijfel) naar hart (voelen, verlangen) terug te vinden. Verlangens zijn een bron van energie, die gebruikt kan worden om in beweging te komen.

De effecten van ons project op het herstelproces van de deelnemers zullen wetenschappelijk worden onderzocht door studenten van de Hogeschool Utrecht.

 

Het herstelhuis Casa del Peregrino

Wij hebben een landhuis gevonden in la Hoz, Andalusie, vlakbij het stuwmeer van Iznajar. In onze film kunt u het bekijken. Het huis bestaat uit 6 ruime gastenkamers, 4 badkamers, twee keukens en twee lounges.  Bij het land hoor 1,2  hectare grond, waar wij onze eigen groenten zullen verbouwen en ezels, geiten en kippen zullen houden. Ook heeft het huis een ruim zwembad voor de gasten. Meer informatie over de omgeving en de activiteiten is te vinden op www.casadelperegrino.com.

Om het huis te kunnen kopen investeren wij al ons eigen spaargeld en sluiten wij een lening af bij de bank. Dit is echter niet voldoende om de volledige kosten te dekken van de aankoop en inrichting van het huis. Wij komen nog €50.000 tekort. Wij hebben tot 1 oktober 2015 om de financiering rond te krijgen. Wilt u ons helpen?

Wat kunt u doen?

Wanneer onze droom u aanspreekt, kunt u een bedrag doneren via deze website. Als u een bedrag van €20 kunt missen (meer mag ook) zijn we al erg geholpen. Want als veel mensen dit bedrag doneren, dan kunnen we ons doel zeker bereiken.  Wij verloten onder de donateurs een gratis verblijf in Casa del Peregrino van een week voor 2 personen. Per 20 euro krijgt u een lot.

U helpt ons ook als u onze campagne onder de aandacht wilt brengen bij uw vrienden, familie en collega’s en de link naar deze websitepagina wilt doorsturen naar uw netwerk.

Alle donateurs ontvangen in 2017 een e-book met verhalen van onze gasten over hun ervaringen in Casa del Peregrino. Ook krijgen zij elk kwartaal een nieuwsbrief over het project. Als u hier prijs op stelt, wilt u dan een mail sturen naar info@casadelperegrino.com. 

Uw donatie komt ten goede aan de Stichting Eigen Reis, die ons project ondersteunt.

Alvast onze hartelijke dank.

Uitgelicht