Jacintha Gankema photo
Droom van: Jacintha Gankema
 • 6 Donaties
 • € 1.085 Ontvangen
 • € 5.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 750 Door: Protestantse gem. i.w. Hattem, Andreaskerk

  1 jaar geleden
 • € 250 Door: Diaconie Protestantse Gemeente i.w. Hattem Emmaüskerk

  1 jaar geleden
 • € 50 Door: Akke Bakker

  Dat er nog maar vele mogen volgen lieverds!

  2 jaren geleden
 • € 10 Door: Antoinette Willems

  Heel veel sterkte en succes met je actie!

  2 jaren geleden

Crisis Syrische familie

Crisis Syrische familie image
Mijn schoonzus en neefje uit Syrie zijn beiden ziek en hebben dringend behandeling nodig. Mijn schoonzus heeft baarmoederhalskanker en mijn neefje is geboren met een dubbele schisis en een open gehemelte.

Mijn schoonfamilie woonde tot 2 weken geleden in Syrie. 
Een maand geleden is de stad waar ze woonden gevallen. Sindsdien is de situatie onveilig. Raketten en bommen vlogen ze om de oren. Er is met chloorgas gegooid. Geen water, elektriciteit en gas meer. Eten raakte ook op en er komt niets de stad meer binnen.

Twee weken geleden hebben ze besloten te vluchten. Zes volwassenen en 8 kinderen (in leeftijd varierend van 13 tot 1 jaar). Ze zijn nu veilig in Turkije, maar hebben alleen de kleren de ze aanhadden plus een extra setje per persoon.

Een half jaar geleden hebben we gehoord dat mijn schoonzus baarmoederhalskanker heeft. Dat is een hele uitdaging in een land in oorlog. We hebben steeds behandelingen laten doen die ook aansloegen, maar daarvoor moest ze een dag lang reizen. Best risicovol.
Toen de stad is ingenomen kon ze de reis naar het ziekenhuis niet meer ondernemen en is er abrupt gestopt met de behandeling. Inmiddels zijn de klachten weer terug die ook voor de behandeling er waren. Het is echt van levensbelang dat de behandeling weer opgepakt wordt.
Ze is 42 jaar en we kunnen haar nog niet missen, uiteraard geldt dat ook voor haar zoon en man.

Mijn neefje is 4 jaar geleden geboren met een dubbele schisis en een open gehemelte. De dubbele schisis is inmiddels geopereerd, maar het open gehemelte is er nog steeds. Daardoor is eten een uitdaging, het eten komt letterlijk zijn neus uit. Ook hij moet dringend geopereerd worden. In Syrie lukte het niet de tweede operatie uit te voeren. Er was geen anesthesiemiddel beschikbaar, of geen ter zake deskundige artsen.

Uiteraard hebben wij de laatste jaren op alle mogelijke manieren de familie gesteund, ook financieel. Maar ook aan onze draagkracht is een eind gekomen. Ons spaargeld is helemaal op, vluchten naar Turkije kost een hoop geld. We hebben met ons laatste geld gezorgd voor een dak boven hun hoofd voor een half jaar, zodat ze niet op straat hoeven slapen.

Maar voor verdere behandeling hebben wij helaas geen geld meer, terwijl het met name voor mijn schoonzus een zaak van leven of dood is.

Help ons alsjeblieft hun te helpen.....

Uitgelicht
Starten Stichting image

Starten Stichting

 • 52%
 • € 251 Doel droom
 • -