Laurette photo
Droom van: Laurette
  • 0 Donaties
  • € 0 Ontvangen
  • € 7.500 Doel
  • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

Nog geen donaties gedaan...
Wees de eerste!

Gezonde benen!

Gezonde benen! image
Wat als je te maken krijgt met een chronische aandoening en een operatie mogelijk is, alleen het wordt niet vergoed? Lees hieronder mijn hele verhaal.

Ik ben een jonge vrouw, een enthousiaste en hardwerkende leerkracht van groep 8, een deeltijd master student, altijd vrolijk en energiek! Dat ben ik aan de buitenkant...wat je niet aan mij ziet, maar er wel elke dag is: erg vermoeid, zware benen, vocht vasthouden (vooral op warme dagen), zere knieën, pijn in mijn heupen, niet lang kunnen lopen en staan, hierdoor lange steunkousen aan moeten. Elke 2 weken fysiotherapie om mijn lymfeklieren te activeren. Aankomen zonder reden. Dit zijn de medische klachten, laat staan de lange lijst van psychische klachten!
Al deze klachten worden veroorzaakt door de chronische ziekte die lipoedeem heet. Door sommige artsen erkent, door de zorgverzekeraars zeker niet.Er is een mogelijkheid geopereerd te worden door een arts, in totaal heb ik 2 operaties aan mijn benen nodig. De totale kosten hiervan: €7500,-.De zorgverzekeraars zien deze operaties niet als noodzakelijk, maar als cosmetische operaties. Als ik deze operaties niet onderga worden de klachten alleen maar erger. Om het bedrag bij elkaar te krijgen heb ik heel hard hulp nodig!

Alvast bedankt!

Laurette 

 


Hieronder kunt u meer lezen over de chronische ziekte lipoedeem:

http://www.tillysmidt.nl/

http://wondervol.nl/lipoedeem-patienten-maken-voorlichtingsfilm/

https://www.polikliniekdeblaak.nl/cosmetische-chirurgie/lipoedeem

Uitgelicht