Wouter Wieringa photo
Droom van: Wouter Wieringa
 • 9 Donaties
 • € 107 Ontvangen
 • € 10.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 10 Door: PJ

  10 maanden geleden
 • € 25 Door: Anoniem

  2 jaren geleden
 • € 5 Door: Anoniem

  2 jaren geleden
 • € 7 Door: Anoniem

  Succes

  2 jaren geleden

The American Dream

The American Dream image
'You don't have to be great to get started, but you have to get started to be great.' Enige tijd geleden mocht ik een lezing bijwonen van een inspirerende spreker, Michael Pilarczyk. Hij toonde niet zozeer wat hij allemaal bereikt had, maar liet ons zien hoe geluk en succes binnen handbereik kunnen komen. Zijn motto; 'Doe datgene waar je gelukkig van wordt en het leven is een feestje.' Die woorden heb ik op mij in laten werken en een plan kwam boven drijven. Een plan waar ik vol voor ga!

Wie ben ik?

Dag allemaal! Mijn naam is Wouter Wieringa en ik ben 24 jaar. Hoewel geboren in India, ben ik op vijfjarige leeftijd geadopteerd door een liefdevol gezin en familie hier in Nederland. Ik voel mij elke dag weer gezegend met wat ik heb en het feit dat ik een kans heb gekregen om een leven op te bouwen zoals ik dat graag wil.

Mijn ouders en familie hebben mij overal in gesteund waarover ik gepassioneerd was en in dit geval is dat ook het geval. Het zou fantastisch zijn als ik mijn droom mag bereiken, want zo ben ik in staat om mijn ouders en familie wat terug te geven. Dat is iets waar ze recht op hebben en wat mij ook weer genoegen doet. Geluk wordt immers vermenigvuldigd als men het deelt!

Wat is nu mijn droom?

Dromen doen we allemaal, maar het is maar een select groepje mensen dat er daadwerkelijk werk van maakt. En bij dat groepje wil ik horen.

Mijn allergrootste droom is een professionele acteercarrière opbouwen. Naar het buitenland gaan en doorbreken in de filmindustrie. In weinig vlakken is op dat gebied zekerheid te vinden. Het opbouwen is wellicht het meest onzekere wat men kan doen. Toch ga ik het doen en mijn droom realiteit maken. Niets liever dan dat! 

Waarom wil ik dit realiseren?

Films en series zijn er bij mij al van jongs af aan met de paplepel ingegoten. Al op zeer jonge leeftijd ging ik elke zondag naar de film en was ik telkens weer helemaal verwonderd. Toen was het gevoel al aanwezig om ooit op een dusdanige wijze datzelfde te mogen doen op het witte doek.

De jaren gingen voorbij en ik ging andere dingen doen. Zo heb een tijdje professioneel karate beoefend en aan vele toernooien deelgenomen. Ben geswitched van studie en studeer momenteel rechtsgeleerdheid aan de universtiteit.

Geen van deze dingen laten een spijtgevoel achter bij mij. Want uiteindelijk hebben we alleen maar spijt van de dingen die we niet doen en niet van de dingen die we wel geprobeerd hebben. Dat is ook een extra reden waarom ik zo gedreven ben om deze droom waarheid te laten worden. Niemand wil op latere leeftijd met een spijtgevoel zitten en daar strijd ik dan ook voor!

Hoe ga ik dit realiseren?

Mijn opzet is simpel, maar de uitwerking daarvan is het zeer zeker niet. Momenteel ben ik al bezig met mijzelf in de kijker te spelen in Nederland. Ik volg acteercursussen en doe opdrachten hier en daar. Soms zijn ze groot en soms klein. Elk project heeft zijn waarden, helpt mij verder op weg en zorgt voor ervaring.

Maar waar wil elke ambitieuze acteur voet aan de grond krijgen? Jawel, Hollywood! Hoe kom je daar het beste binnen? Door daar simpelweg heen te gaan! Het is dan ook mijn plan om daar naartoe te reizen en daar ook een aanzienlijke tijd te blijven. Hier zal ik aan de slag gaan om mijn netwerk uit te breiden en overal wat acteerklusjes te gaan doen. Dit alles om grotere kansen te creëren natuurlijk!

Hoe groot is de kans op succes?

Niemand kan vooraf bepalen hoe groot de kans op succes zal zijn. Dat is slechts iets wat men later merkt en waar een enorme berg aan moeite vooraf is gegaan. Mijn vastberadenheid zorgt ervoor dat ik mijzelf goed weet te motiveren en er veel voor over heb om dit te mogen bereiken. Af en toe denk ik weleens; 'Wat nu als het me niet lukt?' Maar die gedachte laat ik dan gauw varen, want ik stel mijzelf in de toekomst liever deze vraag; 'Hoe heb ik dit allemaal kunnen bereiken?!'

Hoe kunnen jullie mij helpen?

Zoals jullie hebben gezien is dit een best ambitieus plan, maar voor dit plan is wel financiering nodig. Ook al ben ik zelf al aardig op weg, dat neemt niet weg dat elke bijdrage enorm welkom is. Dus elk bedrag, hoe klein of groot, dat jullie kunnen missen en wat jullie mij gunnen geniet mijn dankbaarheid. 

Om het idee nog meer te laten leven zou het leuk zijn als jullie dit bericht delen op Facebook,Twitter, email en dergelijke. (Zie hier boven aan de pagina.)

Als er vragen zijn of gewoon een berichtje willen sturen, dan is mailen ook altijd mogelijk via wptwieringa@gmail.com

Ik dank jullie allen!

Uitgelicht
Gedupeerde motorrijdster image

Gedupeerde motorrijdster

 • 19%
 • € 1.500 Doel droom
 • -