Fegitt Kekkende Fases photo
Droom van: Fegitt Kekkende Fases
  • 0 Donaties
  • € 0 Ontvangen
  • € 500 Doel
  • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

Nog geen donaties gedaan...
Wees de eerste!

Breng Cornelis terug naar NL

Breng Cornelis terug naar NL image
Cornelis, een man die op reis in Peru was, is beroofd van al zijn geld door een taxichauffeur. Nu kan hij niet meer terug naar Nederland en moet hij al zijn bezittingen in Peru verkopen, hij heeft niets meer over dan zijn kleren, een ketting en een telefoon. Link naar het artikel: http://www.ad.nl/ad/nl/13595/Kleine-criminaliteit/article/detail/4070932/2015/06/11/Beroofde-Cornelis-in-Peru-Koop-alsjeblieft-mijn-spullen.dhtml

Cornelis (67) werd in de Peruaanse hoofdstad Lima beroofd van al zijn geld. Vanaf een bankje in een park probeert hij nu zijn laatste bezittingen te verkopen. Door foto's van een fotograaf op Facebook krijgt de Nederlander nu van alle kanten steun in het Zuid-Amerikaanse land, maar geld heeft het tot nu toe nog niet opgeleverd.

Begin vorige week verloor Cornelis (achternaam onbekend) al zijn geld toen hij werd beroofd door een taxichauffeur. Op de kleren die hij aan had, een extra shirt, ketting en een telefoon na is hij alles kwijt. Aangezien Cornelis pas op 23 juni weer naar huis kan, heeft de man eind vorige week besloten om zijn laatste bezittingen van de hand te doen.

De Peruaanse fotograaf Renzo Salazar stuitte op het bijzondere tafereel in een park in Lima. Hij fotografeerde Cornelis, die zittend op een bankje zijn spullen verkocht. Op een van de foto's is een prijslijst te zien met de tekst: ,,Ik ben beroofd van al mijn geld! Koop alsjeblieft!". Op een andere foto staart Cornelis voor zich uit, geflankeerd door zijn koopwaar.

De prijslijst. © Renzo Salazar, via Facebook.

Hulp
Salazar zette de kiekjes op Facebook, waarna de Peruaanse media en duizenden Facebookgebruikers er bovenop doken. Van alle kanten wordt hulp aangeboden, zelfs zoveel dat Salazar in zijn laatste post oproept om toch vooral via de gebaande paden hulp te bieden. ,,Ik wilde met mijn bericht alleen maar aandacht vragen voor een van de vele beroofde toeristen in ons land. Het zou fantastisch zijn als we hem met zijn allen konden helpen, maar hulp blijft hulp," schrijft hij.

 

Aangifte
Navraag bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken leert dat Cornelis inmiddels aangifte heeft gedaan van de diefstal. De ambassade heeft hem geholpen om aan geld te komen via een vriend in Nederland, maar tot nu toe zonder resultaat. Woordvoerder Toon van Wijk: ,,We hebben hem consulaire hulp aangeboden en we spreken regelmatig met hem. Maar dat is dan ook alles wat we voor hem kunnen doen op dit moment."

Cornelis zal moeten blijven leuren met zijn bezittingen, totdat er een oplossing voorhanden is. Met de 150 Peruaanse sol (42 euro) die hij daar maximaal voor krijgt, kan hij het echter niet langer dan een paar dagen uithouden in Peru. Volgens Salazar noemde Cornelis het geven van Engelse lessen als een andere mogelijkheid om geld bij elkaar te krijgen.

Uitgelicht