Lars van Driel photo
Droom van: Lars van Driel
  • 0 Donaties
  • € 0 Ontvangen
  • € 5.000 Doel
  • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

Nog geen donaties gedaan...
Wees de eerste!

Rijden onder invloed?!

Rijden onder invloed?! image
Doen waar je goed in bent en wat je leuk vindt! Twee waarden die zeer bij mij passen. De afgelopen jaren heb ik continu de afweging gemaakt om voor mijzelf te beginnen. Ik wilde een belangrijke bijdrage leveren aan actuele maatschappelijke vraagstukken. Begin dit jaar ben ik dan ook daadwerkelijk begonnen! Na jarenlange ervaring binnen diverse welzijns/ggz instellingen ben ik begonnen met Bureau Maatschappelijke Zorg. Een uniek, jong en verfrissend bureau die anders wil zijn dan anderen. De kerntaken zijn gericht op: •Ontwikkelen van innovatief voorlichtingsmateriaal •Geven van unieke trainingen om de deskundigheidsbevordering van professionals en vrijwilligers te vergroten.

In de afgelopen periode ben ik bezig geweest met de ontwikkeling van een interventie om het rijden onder invloed van alcohol, drugs en vermoeidheid terug te dringen. Nog steeds is het rijden onder invloed verantwoordelijk voor 20% van de ongevallen. Laat staan de, nog onbekende, cijfer van de invloed van drugs en vermoeidheid.

Het idee is om door middel van simulatiebrillen (alcohol, cannabis, drugs algemeen en vermoeidheid) mensen te laten ervaren welke risico’s dit met zich mee brengt. Dit kan je op veel verschillende manieren doen… maar hoe mooi is het om de werkelijkheid dichtbij te brengen!

Door middel van een “kart” worden deelnemers uitgenodigd om een parcours af te leggen waarmee ze in aanraking komen met stoplichten, overstekende kinderen etc. Ze rijden in (afgestelde) karts met een van de simulatiebrillen! Hierbij ervaren mensen de realiteit en na afloop krijgen ze op een luchtige wijze informatie over het rijden onder invloed.

Deze interventie kan worden ingezet tijdens evenementen, markten, scholen, braderieën en het uitgaansleven. Om deze unieke ervaring waar te kunnen maken zijn kosten nodig om de materialen aan te schaffen. Als deze materialen er zijn kan ik aan de slag om deze interventie breed aan te bieden in Nederland en een bijdrage te leveren aan een veilige weg voor iedereen! Help jij mee? Dank!

Uitgelicht
St. Rico-Jay To America image

St. Rico-Jay To America

  • 24%
  • € 40.000 Doel droom
  • -