• 2 Donaties
 • € 35 Ontvangen
 • € 50.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 10 Door: Help Ed De Container In

  Ed verdient het!

  1 jaar geleden
 • € 25 Door: Ronald Gerritsen

  Laten we samen het doel gaan bereiken voor Edward Warnar.

  1 jaar geleden

Help Ed De Container In

Help Ed De Container In image
Ed is 48 jaar en erg ziek. Hij heeft een aandoening aan het zenuwgestel, maar ondanks jarenlang onderzoek is er nog steeds geen diagnose. Zonder diagnose kunnen er geen hulpmiddelen worden aangevraagd bij de gemeente. Hulp die Ed en zijn gezin erg hard nodig hebben!

In januari 2013 kwam Ed in de ziektewet wegens een zweepslag, opgelopen tijdens de keeperstraining die hij aan de kinderen gaf. Ed herstelde niet, maar ging steeds slechter lopen. Het ene na het andere onderzoek en therapie volgde, maar een diagnose bleef uit. Hij is 2 jaar lang binnenste buiten gekeerd en tenslotte eind januari 2015 onbehandelbaar verklaard. Inmiddels kan Ed bijna niet lopen, heeft verschrikkelijke zenuwpijnen, geheugen- en concentratieproblemen, slecht zicht en ga zo maar door. Onzekerheid, frustratie en angst zijn aan de orde van de dag in het gezin. Ed wordt namelijk elke dag weer een beetje slechter en er zijn dagen dat hij maar 4 uur wakker kan blijven. 

Doordat Ed maar een paar stappen kan lopen en nauwelijks evenwicht heeft, kan hij de trap niet op. Er staat nu een bed in de kamer, maar dat is verre van ideaal. De broodnodige rust die Ed nodig heeft, is een uitdaging in een gezin met 2 pubers. Bovendien kan Ed nu niet douchen en kan alleen met een washandje in bed worden gewassen.

Een oplossing zou een aanbouw aan het huis zijn, een zogenaamde mantelzorgunit. Deze unit bestaat uit een ruimte waarin een bed kan staat en een doucheruimte. Tevens is er een voorziening om via een rail Ed te kunnen verplaatsen van bed naar douche, mocht hij in de toekomst nog verder achteruit gaan. De kosten voor de unit zijn € 50.000,- all in. Dit is inclusief plaatsen en weer weghalen als de unit niet meer wordt gebruikt. Andere aanpassingen aan de woning zoals traplift en aanpassing van slaap- en badkamer zijn duurder. Bovendien zal Ed dan niet meer de mogelijkheid hebben mee te draaien in het gezin, op de dagen dat het iets beter gaat. Het gezin is vastbesloten Ed zo lang mogelijk thuis te verzorgen. Uiteraard is er een aanvraag om hulpmiddelen gedaan bij de gemeente. Helaas stelt gemeente alleen hulpmiddelen te kunnen verstrekken bij een diagnose en heeft de aanvraag voor deze mantelzorgunit afgewezen. Ook andere hulpmiddelen krijgt Ed niet vergoed. Het gezin heeft het niet breed, dus kan dit niet zelf financieren. Ze kunnen geen kant op....

Zoals Ed zelf zegt: Help Ed De Container In!

Uitgelicht
Gedupeerde motorrijdster image

Gedupeerde motorrijdster

 • 19%
 • € 1.500 Doel droom
 • -