Samona Midissia photo
Droom van: Samona Midissia
  • 0 Donaties
  • € 0 Ontvangen
  • € 2.000 Doel
  • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

Nog geen donaties gedaan...
Wees de eerste!

Rijbewijs

Rijbewijs image
Lieve mensen, Mijn naam is Samona, ik ben een jonge alleenstaande moeder van 2 kinderen ( 1 en 7 jaar). Mijn zoontje van 7 is gehandicapt ter wereld gekomen en kan slecht zelfstandig lopen en niet te lang. Door een moeilijke start en een aantal ongelukkige gebeurtenissen woon ik nu met mijn kinderen in een huis van het leger des heils en zit ik in de schuldsanering. Met de kleine beetjes die ik heb lukt het mij om mijn kinderen en mijzelf te voeden en te kleden, maar iets extra’s zit er niet in.

Ik ben nu 28 jaar oud en het is tijd voor mij om mijn leven op een de rails te krijgen en mijn kinderen het leven te bieden die ze verdienen. Ik zou graag mijn rijbewijs willen halen om verschillende redenen.

Doordat ik in de schuldsanering zit kan ik niet zelf bepalen waar mijn geld heen gaat. Het is mij nu een paar keer gebeurd dat één van mijn kinderen ziek is geworden en ik in de nacht ruim een half uur moest fietsen naar de huisartsenpost. Helaas woon ik in een klein Zeeuws stadje waar maar weinig bussen rijden en s ’avonds en s ’nachts helemaal geen. Alsof dit nog niet vervelend genoeg is vergeet de schuldsanering regelmatig mijn telefoon rekening te betalen waardoor ik ook geen hulp in kan schakelen. Mijn angst is dat deze samenloop van omstandigheden een keer voor een gevaarlijke situatie gaat zorgen.

Mijn zoontje moet regelmatig voor controle en operaties naar een ziekenhuis in Rotterdam. Het zou heel fijn voor hem zijn als hij na alle slopende behandelingen niet 2 uur lang in een oncomfortabele trein hoeft te zitten om thuis te komen. En ik zou het als moeder heel fijn vinden om hem deze comfort te kunnen bieden.

Als laatste reden wil ik heel graag een opleiding om eindelijk een fatsoenlijke baan te vinden, zodat ik mijn kinderen kan laten zien dat het belangrijk is om te werken en leren als je wat wil bereiken in het leven. Helaas zijn er maar erg weinig leerbedrijven in mijn directe omgeving en moet ik een leerbedrijf zoeken in een andere stad. Het openbaarvervoer is tijdrovend waardoor ik moet kiezen tussen mijn kinderen naar de opvang brengen en op tijd op mijn werk verschijnen. Op tijd mijn kinderen kunnen ophalen of uren volmaken op mijn werk. Ik heb helaas geen mensen in mijn directe omgeving die mij hierin kunnen ondersteunen en extra uren kopen bij de opvang word niet goedgekeurd door de schuldsanering. Een rijbewijs hebben zou voor mij een uitkomst zijn, omdat ik sneller van A naar B kan komen.

Uitgelicht
Maak basisinkomen mogelijk! image

Maak basisinkomen mogelijk!

  • 104%
  • € 12.500 Doel droom
  • -