Iren Alders photo
Droom van: Iren Alders
 • 1 Donaties
 • € 50 Ontvangen
 • € 15.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 50 Door: Iren Alders

  Dit is mijn droom. Ik investeer sowieso mijn hart, passie, enthousiasme, uren, om dit te realiseren. Ik hoop van harte dat er meer mensen mij willen steunen, naast iedereen die dat nu al doet ook met hart en ziel. Dank!

  3 jaren geleden

Steunfonds Patientencoach

Steunfonds Patientencoach image
Je bent een mondige patient en toch heb je het gevoel dat de dokter niet naar je luistert. Voor iedereen die dat herkent willen wij een oplossing bieden, ook als je het niet zelf kunt betalen.

Beschikbaar maken van een patientencoach voor iedereen die dat nodig heeft, zolang het nog niet in het zorgverzkeringspakket is opgenomen. 

Het is mijn droom dat iedereen die in de rol van patient terecht komt met goed vertrouwen, en serieus genomen, een behandeling kan ondergaan. Dat er een brug geslagen is tussen patient en arts. Dat ze elkaar beter begrijpen en zo meer betrokken zijn bij de behandeling. Dat is voor beiden fijner. En het voorkomt overbodige handelingen en onderzoeken.

In wezen is dit handen en voeten geven aan alle mooie plannen van de Raad voor de Volkgsgezondheid, NPCF, Ziekenhuizen enz. Op naar patient empowerment en patientenparticipatie!

Wij denken dat om dat te bereiken er iets moet gebeuren op de plek waar de communicatie plaats vindt: in de spreekkamer. Ik heb zelf jarenlang in de farmaceutische industrie gewerkt en gemerkt aan welke voorwaarden communicatie moet voldoen wil je je doelstellingen in het gesprek in 10 minuten bereiken. Je moet jezelf wel serieus nemen, en dus ook je eigen rol in de eventuele behandeling, om een evenwaardige gesprekpartner te zijn voor je behandelaar. 

Dit doe je niet zomaar, hier moet je mee oefenen en je moet leren wat werkt en wat niet. Dat is de doelstelling van patientencoaching: de ander dat zo snel mogelijk te leren. Door naast de patient te gaan staan. De patient is onze opdrachtgever, we zijn dus onafhankelijk van andere belangenpartijen. Dat is ook noodzakelijk vinden we. 

Om vertrouwen te krijgen bij iedereen die iets met zorg te maken heeft, doen we ook onderzoek naar de meerwaarde van patientencoaching. Op basis van de eerste resultaten is een training ontworpen en worden patientencoaches opgeleid. (HBO-niveau).

Voor patienten is er 1 zorgverzekeraar (Kiemer) die 20 uur begeleiding vergoedt. Dat moeten er natuurlijk nog veel meer worden, daar zijn we ook hard voor aan het werk. In de tussentijd willen we toch graag zoveel mogelijk mensen kunnen bijstaan, omdat het zo nodig is. Daar is dit steunfonds voor bedoeld. Wilt u ons helpen? Elke donatie is welkom!

Meer informatie over onze stichting: www.stichtingtinkerbell.nl

 

Bedankt!

Uitgelicht
Gedupeerde motorrijdster image

Gedupeerde motorrijdster

 • 19%
 • € 1.500 Doel droom
 • -