Stichting Enoa photo
Droom van: Stichting Enoa
 • 204 Donaties
 • € 11.726 Ontvangen
 • € 30.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 100 Door: Alfons van der Mullen

  donatie voor een rolstoelbus

  8 maanden geleden
 • € 50 Door: Judith

  Een prachtig initiatief, heel veel succes !

  11 maanden geleden
 • € 50 Door: Tineke

  Succes!

  11 maanden geleden
 • € 50 Door: Anoniem

  Succes en hou vol Yvonne!

  11 maanden geleden

Rolstoelbus om mee te doen

Hoe vaak ga je niet even ergens naar toe? Naar je werk, studie, vrienden of gewoon iets leuks doen. Op de fiets, in de trein of met de auto? Helaas is dit als je gebruik maakt van een elektrische rolstoel een probleem. Vervoer is dan een hele opgave. Stichting Enoa (vrijheid zonder beperkingen) wil hier verandering in brengen. Zij richt zich op het vergroten van mobiliteit om deelname aan de maatschappij en hierdoor een inclusieve samenleving, waarin iedereen mee kan doen, mogelijk te maken. OP 8 JANUARI 2016 VINDT ER EEN BENEFIETCABARETESTAFETTE PLAATS. KAARTEN ZIJN NU TE RESERVEREN VIA www.theaterdefranscheschool.nl
Zo probeert Stichting Enoa dit ook mogelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen en ook voor mij. Mijn naam is Yvonne Lammertink en ik ben 32 jaar oud. Ik heb een progressieve spierziekte (SMA) en ben hierdoor fysiek ernstig beperkt. Dit weerhoudt me er niet van om steeds op zoek te blijven naar een goede invulling van mijn leven. Ik woon bijvoorbeeld zelfstandig, met zorg op momenten dat ik dit nodig heb. En ik heb Humanistiek gestudeerd, zodat ik ook anderen kan ondersteunen bij hun levenskeuzes.

Mijn fysieke afhankelijkheid en mijn grote zorgvraag zie ik dan ook als een beperkt deel van wie ik ben en van mijn leven. Mijn mogelijkheden als persoon en het deelnemen en iets bijdragen aan de samenleving zijn minstens even belangrijk voor mij. Ik wil niet achter de geraniums zitten, maar meedoen! Maar om dit te kunnen realiseren is het heel vaak noodzakelijk om ergens naartoe te gaan. En dit lukt niet zonder vervoer. Daarom zamelt Stichting Enoa geld in om een aangepaste bus te kunnen aanschaffen onder andere bedoelt is voor mijn gebruik. Zo kan ik letterlijk en figuurlijk mijn wereld vergroten en naar je toe komen.

 

Waarom een rolstoelbus?

Het is voor mij alleen mogelijk om met een aangepaste rolstoelbus te reizen. Ik kan niet uit mijn rolstoel om tijdens het vervoer in een gewone stoel te gaan zitten. Omdat het reizen op zich door mijn spierzwakte al erg belastend en vermoeiend is – ik kan het schudden in mijn rug en nek niet zelf opvangen – is het bovendien noodzakelijk om rechtstreeks naar mijn bestemming te gaan. Het OV of gesubsidieerde vormen van aangepast vervoer met de bijbehorende wachttijd zijn daardoor geen optie. Kleine afstanden kan ik soms met mijn elektrische rolstoel rijden, maar alleen met goed weer.

 

Waarom crowdfunding?

Waar een treinretourtje naar de dichtstbijzijnde grote stad €7,80 kost, zou ik met een rolstoelbustaxi €127,- kwijt zijn. Met een Wajong-uitkering is dit onbetaalbaar. Hetzelfde geldt voor het kopen en aanpassen van een bus. Mijn gemeente wil de aanpassingen niet betalen en het UWV betaalt alleen een bus en aanpassingen als je studeert of betaald werk hebt.

 

De actie: ook voor anderen

Ik ben niet de enige in een rolstoel die problemen ervaart met vervoer. Het is dan ook de bedoeling dat er meer mensen van de mogelijkheden van een aangepaste rolstoelbus gebruik kunnen maken. Daarom zal Stichting Enoa deze bus voor een nette prijs verhuren (via Snappcar, www.snappcar.nl), zodat er meer mensen zijn die kunnen genieten van de vrijheid die mobiliteit en vervoer kan bieden.

Het streefbedrag van deze actie is €30.000,-. Dit bedrag is nodig* om een tweedehands aangepaste bus aan te schaffen die langdurig mee kan gaan, een duurzame oplossing dus.

Waar nodig en mogelijk zal Stichting Enoa vrijwillige chauffeurs inzetten om de gecrowdfunde bus te rijden. Voor het onderhoud is al een partij gevonden die dit wil sponsoren. Verder zal de verhuur van de bus ook bijdragen aan de noodzakelijke kosten als verzekeringen en reparaties.

 

Tegenprestatie voor je donatie

Als je een financiële bijdrage wilt geven dan zijn Stichting Enoa en ik je bovenal dankbaar. Dit kan al vanaf €5,-. Voor grotere bedragen willen Stichting Enoa en ik je daarnaast een tegenprestatie aanbieden bij bepaalde bedragen:

€50,- 5 x 10 euro korting op het huren van de bus.**

€100,- 1 individueel gesprek met mij over bijvoorbeeld levensvragen, waar je naar toe wilt in je leven of keuzes maken.

€250,- 3 individuele gesprekken met mij over bijvoorbeeld levensvragen keuzes maken of omgaan met tegenslag.

€500,- 1 lezing door mij voor jou of jouw bedrijf en een publiek dat jij samenstelt bij jou op locatie***. Keuze uit: omgaan met tegenslag of kwetsbaarheid en kracht.

€1000,- In e-mails, op sociale media**** en persberichten word jij of je bedrijf genoemd als belangrijke sponsor van deze crowdfundingsactie. En Stichting Enoa en ik werken mee als jij PR-activiteiten wilt ondernemen waarin je communiceert dat je bijgedragen hebt aan deze actie*****.

€1500,- Op de bus is een ruimte gereserveerd waar jouw bedrijf een klein logo mag plaatsen (4x beschikbaar). Plus in e-mails, op sociale media**** en persberichten word jij of je bedrijf genoemd als belangrijke sponsor van deze crowdfundingsactie. En Stichting Enoa en ik werken mee als jij pr-activiteiten wilt ondernemen waarin je communiceert dat je bijgedragen hebt aan deze actie*****.

€3000,- Op de bus is een ruimte gereserveerd waar jouw bedrijf een groot logo mag plaatsen (2x beschikbaar). Plus in e-mails, op sociale media**** en persberichten word jij of je bedrijf genoemd als belangrijke sponsor van deze crowdfundingsactie. En Stichting Enoa en ik werken mee als jij pr-activiteiten wilt ondernemen waarin je communiceert dat je bijgedragen hebt aan deze actie*****.

 

Het eindresultaat

Als deze crowdfundingsactie slaagt en Stichting Enoa een bus kan aanschaffen, dan stelt dit mij in staat om:

-   Naar vrienden en familie toe te gaan. Sociale contacten kan ik beter onderhouden en zullen gelijkwaardiger zijn wanneer ik ook ja kan zeggen op een uitnodiging van hun kant.

-   Nieuwe contacten te leggen, bijvoorbeeld bij feestjes, festivals, dating of andere sociale activiteiten.

-   Mijn unieke combinatie van (wetenschappelijke) kennis en ervaringsdeskundigheid meer te delen met anderen. Bijvoorbeeld door naar mensen toe te gaan die ondersteuning willen in hoe ze om kunnen gaan met tegenslag of keuzes. Of mee te denken over nieuwe manieren van samenleven en zorg.

-   Deze kennis en deskundigheid verder uit te bouwen door naar lezingen, symposia en intervisie te gaan.

-   Beter om te gaan met mijn vaak lastige situatie van leven met zo’n zware handicap door ook leuke dingen te kunnen doen, zoals naar het theater, de zee, het bos, uit eten of op vakantie.

Kortom: actief vorm te geven aan een inclusieve participatiemaatschappij, waarin iedereen mag meedoen en de kans krijgt om op zijn of haar manier iets bij te dragen! Help jij hier ook aan mee?

  

 

 

* Na aftrek van noodzakelijk kosten voor deze crowdfundingsactie, zoals het percentage (5%) dat dit crowdfundingsplatform krijgt.

**  De bus is voor iedereen te huur.

***  Als het gestreefde bedrag gehaald is en de locatie goed rolstoeltoegankelijk is.

****   Facebook en Twitter.

*****  Denk hierbij aan vermelding op de website, een interview dat jullie publiceren of vermelding op PR-materialen.

Uitgelicht
Mijn ei en ik image

Mijn ei en ik

 • 7%
 • € 30.000 Doel droom
 • -