Annemiek de Jong photo
Droom van: Annemiek de Jong
 • 26 Donaties
 • € 890 Ontvangen
 • € 3.000 Doel
 • Tanzania Land
Embed

Recente Donaties

 • € 50 Door: Nytza

  Heel veel succes en plezier.

  1 jaar geleden
 • € 50 Door: Anoniem

  Bondeni Estate, bloemen farm vlakbij Moshi. Als je er bent, ben je van harte welkom om langs te komen.

  1 jaar geleden
 • € 25 Door: Robbert Pennock

  Wat een schitterend initiatief Annemiek! Ik wens je heel veel prachtige momenten!

  1 jaar geleden
 • € 20 Door: els pronk

  Ik vind dit een geweldig initiatief! Veel moois en genieten daar!

  1 jaar geleden

Annemiek naar Tanzania

Ik ben Annemiek de Jong, ik ben 17 jaar en ik kom uit Uitgeest, Noord-Holland. Dit jaar ben ik geslaagd voor mijn Havo examen. Omdat ik nog niet weet wat ik voor een opleiding ik wil doen, neem ik een tussenjaar. In dit tussenjaar heb ik keihard gewerkt en ga ik straks voor 6 maanden naar Tanzania. Om daar vervolgens vrijwilligerswerk te gaan doen bij de organisatie Kilimanjaro Young Girls in Need. Ik denk dat ik heel veel ga leren tijdens deze 6 maanden en ik hoop er ook achter te komen wat mij nou echt ligt zodat ik in 2016 aan een opleiding kan beginnen waar ik 100% achter sta.

Het project waar ik wil gaan helpen is van de organisatie KYGN. Deze organisatie is opgericht door een vrouw uit Tanzania. Ondertussen is er een Britse vrouw bijgekomen en samen leiden ze nu de organisatie. De organisatie doet verschillende dingen. Ten eerste zorgen ze dat meer dan 200 meisjes tussen 3 en 9 jaar les krijgen. Ten tweede zorgen ze dat al deze meisjes basis gezondheidszorg krijgen, zoals HIV testen en medicatie tegen malaria. Ten slotte zorgt KYGN ook voor sociale zorg. De organisatie kijkt goed uit voor huiselijk geweld en seksueel misbruik, de organisatie zorgt dan ook dat de kinderen op een veilige plek terecht gekomen en veel liefde en aandacht krijgen wanneer ze merken dat er thuis zo iets vervelends aan de gang is.

Wat ik ga doen bij KYGN. De lokalen zitten erg vol, wat betekent dat niet ieder kind evenveel aandacht kan krijgen. Ook zijn er veel kinderen die niet meekomen in de les. Helaas hebben de leraren geen tijd om te zorgen dat ieder kind bijblijft. Dit is waar de vrijwilligers inspringen. Wij zullen de kinderen bijles geven. Buiten schooltijd is het de bedoeling dat we de leraren helpen met hun Engels verbeteren. Hierbij zullen ze ons ook een beetje Swahili leren.Ook gaan we bijvoorbeeld buitenschoolse activiteiten organiseren.

Bij deze de site van de organisatie: http://www.kygn.org/

De reden dat ik me heb aangemeld op deze site is omdat nog een pittig bedrag nodig heb om deze droom waar te maken. Ik vertrek op 6 oktober en kom dan zes maanden later terug. Wat vele mensen denken is dat vrijwilligerswerk gratis is, omdat jij die mensen helpt. Dit is wel en niet zo. Je betaalt inderdaad niet voor het werk dat je doet. Maar deze mensen hebben het ook niet breed, je kunt niet verwachten dat jij een gratis slaapplek en 3 maaltijden krijgt per dag. 

Ik zal overnachten in een hostel in de buurt van het project. Op deze link kun je een beetje zien hoe leuk het er daar uit ziet: http://www.hostelhoff.com/ . Dit is dus waar ik veel geld aan moet betalen. In ruil daarvoor krijg ik wel een slaapplek en een ontbijt, diner en mag ik elke dag wassen. 

Ook heb ik nog veel kosten aan dingen als mijn vliegticket, visa, inentingen, openbaar vervoer en nog veel meer.

Wat ik aan kosten heb is dus niet voor het vrijwilligerswerk zelf, maar voor alles er om heen. Zelf ben ik erg hard aan het werk om alles bij elkaar te krijgen. Werken voor mijn droom doe ik graag! Alleen ik ga het niet helemaal redden in mijn eentje. Ik ben jullie nu al heel erg dankbaar voor de donaties en ik zal jullie zeker op de hoogte houden door middel van een blog!

Ook wil ik nog even al mijn vrienden bedanken die mijn GoPro gekocht hebben en mijn ouders waar ik mijn backpack van heb gekregen. En natuurlijk iedereen die af en toe wat in het potje heeft gegooid.

Heeeel veel liefde voor jullie

Uitgelicht