Carla & Sanne photo
Droom van: Carla & Sanne
 • 67 Donaties
 • € 3.414 Ontvangen
 • € 6.300 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 10 Door: Anoniem

  9 maanden geleden
 • € 20 Door: Anoniem

  10 maanden geleden
 • € 10 Door: Sabrina

  Lieve Carla, Alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Liefs, Sabrina

  10 maanden geleden
 • € 15 Door: Mark

  10 maanden geleden

Tovertafel verzorgingshuis

Voor verzorgingshuis de Vijf Havens in Rotterdam willen wij graag een Tovertafel realiseren om de groep dementerenden die daar woont te stimuleren en prikkelen en zo de apathie te doorbreken. Een Tovertafel is helaas niet goedkoop en het budget van de zorg niet onbeperkt. Als familie en vrienden van bewoners komen wij daarom in actie om deze tafel toch mogelijk te maken!

In verzorgingshuis de Vijf Havens in Rotterdam woont een grote groep mensen met dementie. Veel ouderen met dementie zijn een groot deel van de dag passief. Ze staren wat voor zich uit en hebben weinig tot geen interactie met hun directe omgeving. Daarom doet naast de zorgverleners ook de familie en omgeving veel om deze mensen te blijven stimuleren en prikkelen. Om ook op de momenten dat de zorgverleners en familie zich hier niet mee bezig kunnen houden te zorgen voor prikkeling zou de Tovertafel een enorme aanwinst zijn.

Een tovertafel is een kastje dat boven de tafel hangt en allemaal beelden kan projecteren op de tafel. Zoals visjes, vlinders, of herfstblaadjes. Een infrarood sensor detecteert handen op de tafel. Zo kan de dementerende cliënt bijvoorbeeld blaadjes van de tafel “vegen”, visjes verjagen, of een bal overtikken. Het doel is om eventuele apathie van dementerende bewoners te doorbreken en hen in beweging te brengen.

In een aantal verzorgingshuizen in Nederland wordt al gebruik gemaakt van een Tovertafel en de reacties zijn louter positief. Veel bewoners leven op als de Tovertafel wordt aangezet. Het heeft een positieve invloed op het gedrag en bezorgt een lach op het gezicht. Hierom willen wij ook in de Vijf Havens een tovertafel realiseren. Wij vinden dat we minstens moeten proberen om middelen die het leven van deze groep bewoners een beetje leuker maken te realiseren.

Een Tovertafel is alleen niet goedkoop en we hebben dan ook jullie hulp nodig om deze Tovertafel mogelijk te maken! Wanneer we met z’n allen een beetje bijdragen kunnen we een lach toveren op het gezicht van een heleboel mensen! Wij willen u dan ook graag vragen een donatie te doen om zo te helpen deze droom te realiseren.

Alvast bedankt!

Familie en vrienden van bewoners van de Vijf havens

 

De Sfeermakers van Aafje zullen de komende tijd ook nog acties bedenken en uitvoeren om voldoende geld in te zamelen om minimaal 1 Tovertafel  te realiseren. Deze acties kan je ook volgen op de facebookpagina: www.facebook.com/tovertafelvoordevijfhavens

Uitgelicht