Linda Olk photo
Droom van: Linda Olk
 • 14 Donaties
 • € 595 Ontvangen
 • € 2.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 15 Door: Geerte

  Hee veel succes! En geniet er ook maar een beetje van :)

  1 jaar geleden
 • € 25 Door: titia visser-oostinga

  Succes!

  1 jaar geleden
 • € 50 Door: Harry

  Succes!!!!

  1 jaar geleden
 • € 50 Door: freek

  heel veel moois

  1 jaar geleden

Hulpverlening kinderen Nepal

Hulpverlening kinderen Nepal image
Hoe cliché het ook klinkt, maar elk kind zou toch kind moeten kunnen zijn? Helaas is dit niet overal ter wereld zo vanzelfsprekend, zo ook in Nepal. Mijn passie ligt bij het werken met kinderen en ik wil mij in Nepal voor deze doelgroep in gaan zetten. Door de aardbevingen hebben volgens Unicef 940.000 kinderen hier dringend hulp nodig. De komende maanden werk ik samen met o.a het bedrijf Hummel Recycling om geld in te zamelen wat ik zal inzetten tijdens mijn hulpverlening in Nepal! Om hier mijn steentje bij te kunnen dragen ben ik opzoek naar mensen die een financiële bijdrage willen leveren voor mijn persoonlijke kosten. Denk hierbij aan de vlucht en het verblijf. Hieronder vertel verder ik wat mijn plan is en waarom.

Ken je de uitspraak? ''Life begins at the end of your comfort zone''. Die zone ga ik nu opzoeken. Na een onstuimige periode achter de rug te hebben, heb ik besloten om op reis te gaan. Op zoek naar een nieuwe balans tussen wie ik ben, waar ik voor sta, en wat ik wil doen. Nepal is het land waar ik in oktober dat wil gaan ontdekken. Mijn reis zal beginnen met een persoonlijk stuk, waarbij ik deelneem aan een trektocht  “de tocht van de held & de heldin’’. Dit is een trektocht tot 5.416 meter hoogte in de Himalaya’s. Bergen hebben altijd al iets met mij gedaan; ik krijg er kriebels van in mijn buik. Ik ben er verzekerd van dat deze tocht mij sterker in mijn schoenen zal laten staan, wat ik tijdens het tweede deel van mijn reis in kan gaan zetten. Hierin ga ik hulp bieden aan de slachtoffers van de aardbevingen en specifiek aan kinderen. Ik geloof dat ieder kind (mens) uniek is en dat iedereen zo zijn of haar eigen talenten heeft, die een toevoeging zijn aan deze wereld. Mijn persoonlijke missie sluit hier bij aan en is als volgt:

‘’Op een liefdevolle, aandachtige en speelse wijze een veilige omgeving creëren, waardoor kinderen zich in persoonlijke groei kunnen en durven te ontwikkelen’’

Ik vind de puur- en oprechtheid van kinderen fascinerend: zij leven werkelijk in het hier en nu. Mede door de partime opleiding tot psychomotorische kindertherapeut die ik volg, ben ik mij nog bewuster geworden hoe belangrijk het is voor kinderen om kind te kunnen zijn. Spelen, dansen, zingen, bewegen, tekenen en naar school gaan is naar mijn idee wat kinderen horen te kunnen doen. Helaas zijn er veel kinderen op deze wereld die hier niet aan toe komen doordat ze bezig zijn met overleven. Doordat Nepal één van de armste landen is hebben kinderen het over het algemeen zwaar, en door de aardbevingen die hebben plaatsgevonden is het probleem vergroot. Het merendeel van de kinderen gaan niet naar school of hebben zelfs geen onderdak. Mijn wens is om op persoonlijke en rechtstreekse wijze hulp te bieden in materiële en immateriële vorm.

Zelf zat ik enige maanden zonder werk, ik ben toen in contact gekomen met Bureau Cato. Een bureau die mensen helpt met een minimuminkomen bij loopbaan- en talentenontwikkeling. Tijdens een training is de droom om mijn talenten in te gaan zetten aangewakkerd. Middels dit bureau ben ik ook in contact gekomen met het bedrijf Hummel Recycling in Leek. Zij zijn bereid om 1.000 euro te sponsoren wat ik in Nepal kan uitgeven tijdens het bieden van hulp, ook bieden zij mij voor 2 maanden werk aan. Daarnaast zal er benefietbijeenkomst plaatsvinden waarbij nog meer geld ingezameld zal worden. En organiseer ik met een aantal partijen kleinschalige acties.

Via via ben ik in contact gekomen met Thomas Tierolff en Holi Maya Nepali. Zij zijn de eigenaren van Top of the World Reizen, het bedrijf waarbij ik mijn eerder genoemde trektocht zal gaan volgen. Tijdens onze eerste ontmoeting was er gelijk een klik, en was hun vriendelijkheid en betrokkenheid hartverwarmend. Holi Maya is geboren in Nepal en weet daardoor als geen ander hoe alles in Nepal werkt. Holi heeft de aardbevingen meegemaakt: een enorm heftige ervaring. Hierdoor heeft ze besloten om hulp te bieden. Ze heeft haar bankrekening opengesteld waar mensen geld op kunnen storten. In mei en juni is Holi de zwaarst getroffen dorpen gaan bezoeken om hulp te kunnen verlenen. Ze heeft in totaal 223 families geholpen en er is door haar meer dan € 11.500,00 uitgegeven aan directe hulp in de vorm van spullen of financiële steun. Haar verhaal kan je lezen op deze website: http://topHYPERLINK "http://topoftheworld.nl/expeditie-holi-doen-wat-je-kunt-doen/"oftheworld.nl/expeditie-holi-doen-wat-je-kunt-doen/ . In oktober gaat Holi weer terug naar Nepal. Eerst om een reis te begeleiden en om aansluitend opnieuw hulp te gaan bieden. Na mij trektocht zal ik met Holi op pad gaan, zodat ik met eigen ogen kan gaan zien waar hulp nodig is en dit kan gaan bieden. Zo kan ik zelf aanvoelen waar ik mijn handen uit de mouwen wil gaan steken en waar ik het geld wil gaan inzetten. Op dit moment ben ik ook contact  aan het leggen met een organisatie waarbij ik hoop vrijwilligerswerk te kunnen gaan uitvoeren. Zoals ik al eerder schreef is deze reis buiten mijn comfortzone en zal ik hoogstwaarschijnlijk net als in de bergen hoge pieken en diepe dalen gaan meemaken. But it’s not the moutain we conquer but ourselves.

Wilt u mij ondersteunen bij mijn missie om de kinderen van Nepal een beter leven te geven? Doneren kan via de butten in de linkerbalk. Mocht je willen doneren voor de hulpverlening, dan kan dit op NL66 ARSN 2024473482 t.a.v J.C. Olk. Voor hetgeen wat ik uitgeef zal ik bonnetjes vragen of mensen laten tekening in een bonnenboekje wat ik meeneem. Zo kan ik laten zien hoe ik het geld heb ingezet en dit is leuk als herinnering. Tijdens mijn verblijf zal ik een terugkoppeling geven middels een blog op www.nepalneeds.nl

Mocht u vragen hebben of misschien wel tips, dan kunt u contact met mij opnemen via: linda.olk@gmail.com

Namaste!

 

Uitgelicht
Starten Stichting image

Starten Stichting

 • 52%
 • € 251 Doel droom
 • -