• 0 Donaties
  • € 0 Ontvangen
  • € 23.000 Doel
  • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

Nog geen donaties gedaan...
Wees de eerste!

Help Handbike Team Groningen

Help Handbike Team Groningen image
Help mensen met een beperking de revalidatie periode af te sluiten door zichzelf te overwinnen op de Kaunertallergletscherstrasse spitse in Oostenrijk!

Na een intensieve voorbereidingsperiode gaan zes handbikers namens het UMCG-Centrum voor Revalidatie Beatrixoord in juni 2016 de Kaunertalgletscher bedwingen, een tocht van 20 kilometer bergopwaarts met een behoorlijk stijgingspercentage.

De handbikers hebben allemaal een lichamelijke beperking, zoals dwarslaesie, amputatie of aangeboren letsel. Met deelname aan deze Handbikebattle laten zij zien dat een lichamelijke beperking niet belemmerend hoeft te zijn voor een mentale en fysieke prestatie.

De Handbikebattle is een evenement dat in 2016 voor de vierde keer plaatsvindt. Een handbike is een soort ligfiets die met armkracht wordt aangedreven.

Alle Nederlandse revalidatiecentra vaardigen een team af voor de competitie. Maar belangrijker zijn de individuele prestaties, het bereiken van de top is vaak een persoonlijke overwinning. Vrijwel alle handbikers hebben een ingrijpende gebeurtenis meegemaakt en een revalidatietraject doorlopen. Hierin hebben zij leren omgaan met hun beperking maar ook hun leven opnieuw moeten inrichten. Dit vraagt doorzettingsvermogen, kracht en motivatie.

Deelname aan de Handbikebattle is voor de handbikers een afsluiting van deze enerverende periode. De gedachte is dat wie de berg kan bedwingen, ook andere dingen kan bereiken die wellicht onmogelijk werden gedacht. Of zoals een van de handbikers het verwoordt: “Doelen stellen en grenzen verleggen.”

Het team van Beatrixoord bestaat uit een variërende groep van 15 tot 56 jaar. Zij krijgen tijdens hun voorbereiding specialistische begeleiding door een medisch-paramedisch team van Beatrixoord. Zo wordt parallel aan de trainingsarbeid wetenschappelijk onderzoek verricht naar de effecten van deze grote inspanning op het lichaam. Ook tijdens het verblijf in Oostenrijk is dit begeleidingsteam aanwezig. Elke handbiker heeft tevens een buddy, die hem in de voorbereiding en op de dag zelf coacht en ondersteunt. Van de eerdere edities weten we dat tijdens de battle blijdschap, verdriet, gezelligheid maar vooral trots worden ervaren door de deelnemers en hun naasten. De reis, het verblijf en de materiaalkosten worden door het team zelf bijeengebracht. Daarvoor zoeken zij sponsors en worden fondsen geworven. In totaal is ca. € 23.000 benodigd om deze ultieme uitdaging aan te gaan.

Inspiratie video: https://www.youtube.com/watch?v=Q74Zp1VaGeQ

Uitgelicht
Rijbewijs voor mijn vrouw image

Rijbewijs voor mijn vrouw

  • 7%
  • € 2.500 Doel droom
  • -