Zwerfdier photo
Droom van: Zwerfdier
 • 1 Donaties
 • € 25 Ontvangen
 • € 30.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 25 Door: Anoniem

  Wat een top initiatief!!! Eindelijk iemand met een eerlijk en helder verhaal die zich echt wilt gaan inzetten voor de beestjes. Heel veel succes daar in Hongarije

  1 jaar geleden

Help de dieren in Hongarije

Help de dieren in Hongarije image
Help de (zwerf)dieren in Hongarije. Check de Facebook pagina van zwerfdier Hongarije op: https://www.facebook.com/pages/Zwerfdier-Hongarije/1472660483057702 en volg de vorderingen van uw donatie

Hoi Allemaal,

Helaas is er voor de (zwerf)dieren nog niets goeds geregeld omdat er gewoonweg geen geld is. De stichtingen die er (vanuit het buitenland) zitten die geld ontvangen hebben helaas ook weer directeuren waarbij het geld voor het grote deel in de portemonnee verdwijnt. Hier heb ik zelf iets op verzonnen!!

Het probleem zit niet alleen bij de dieren die op straat leven maar vooral ook bij de dieren die nog thuis wonen en de baasjes. 

Ik kan u vertellen dat de gemiddelde Hongaar omgerekend 400 euro netto per maand verdiend. Extra geld voor de dierenarts is er vaak niet.

Ik heb met de lokale (Provincie) burgemeester gesproken en krijg van hem hulp in de zin van vergunningen om mijn idee te mogen uitvoeren financieel kan hij niks betekenen omdat er geen financiële middelen zijn. Wel is er al contact gelegd met de lokale dierenarts die tegen een (flink) gereduceerd tarief de diertjes: Controleren, Vlo en teekvrij maken en castreren of steriliseren.

Waar wij ons in willen onderscheiden / wat gaan wij anders doen dan de organisaties die er al zijn?:

1. Wij hoeven en willen niet rijk worden of aan uw donaties verdienen. De donaties zal door ons gebruikt worden voor de dieren en waar nodig voor onze 1e levensbehoefte.   Omdat wij met zijn tweeën gaan kunnen we de tijd verdelen waardoor wij beide ook nog tijd vrij houden om betaald werk te kunnen doen. om ons eigen inkomsten te genereren maar ook om de dieren    nog extra te kunnen steunen.

2. Als eerste willen wij voorkomen dat de dieren door welke reden dan ook op straat komen te leven en niets te eten meer krijgen. Wij zullen een soort van voedselbank voor dieren starten. De mensen die het financieel echt niet redden kunnen bij ons terecht / zich aanmelden voor voedsel en medische hulp voor de dieren. wel wordt hier op inkomsten/uitgaven gescreend. Wij zullen de dieren voorzien (via de lokale dierenarts) van medische hulp en (via lokale supermarkten) van voer. Ook zullen wij in samenwerking met de dierenarts en dierdeskundige een zorgwijzer laten samenstellen om de mensen te leren beter voor hun dieren te zorgen. hier zullen tips in komen te staan zoals: voeding en verzorging tips.

3. De dieren die bij ons gebracht worden zullen door de dierenarts bekeken en beoordeeld worden. Als het dier gezond of gezond te maken is zal deze gecastreerd of gesteriliseerd worden. (dit om    nieuwe toekomstige problemen te verminderen.) Dieren die niet meer gezond te maken zijn / vals zijn of te veel pijnleiden zullen wij helaas moeten laten inslapen met het oog op het welzijn van  het dier.

4. Als het dier gezond, geholpen en klaar voor herplaatsing is zullen wij het dier herplaatsen. In de eerste instantie is het de bedoeling dat de dieren ook weer in Hongarije herplaatst zullen    worden. maar het is ook mogelijk dat het dier elders binnen de eurozone herplaatst moet en/of kan worden.

5.Op dit moment zullen wij ons richten op katten en honden die het grootste probleem (vooral katten) vormen maar wij zullen het ook niet laten om waar mogelijk andere dieren in nood te helpen.

Dit is een kleine kijk in de plannen die wij hebben om de welzijn van de dieren in Hongarije te verbeteren.

Uitgelicht
Het paradijs der lekkernijen image

Het paradijs der lekkernijen

 • 3%
 • € 3.000 Doel droom
 • -