Pam photo
Droom van: Pam
 • 64 Donaties
 • € 1.905 Ontvangen
 • € 1.200 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 25 Door: Caroline spaargaren

  Veel succes!!

  1 jaar geleden
 • € 50 Door: Joke en Hans Dekker

  1 jaar geleden
 • € 10 Door: Christina Schagen

  1 jaar geleden
 • € 30 Door: Anna

  1 jaar geleden

Geef Pam een stem...

Geef Pam een stem... image
Pam is een vrolijk meisje van bijna 5 jaar. Ze heeft een zeldzame chomosoomale afwijking. Hierdoor heeft ze een algehele ontwikkelingsachterstand en zal nooit kunnen praten. Maar met behulp van een systeem zou ze een stem kunnen krijgen.

UPDATE 24/08: Lieve allemaal, fantastisch dat we in zo'n korte tijd dit voor elkaar hebben gekregen voor Pam! Ook namens de de vader en moeder van Pam ontzettend bedankt!!!

Ook al is het doel behaald, heb ik besloten deze droom toch online te laten staan. Het is zwaar voor dit gezin en ook al vechten ze dapper door voor hun kleine meid, alle financiële support is heel erg welkom! Dus ik hoop dat iedereen een beetje kan helpen!

Pam heeft het Angelman Sydroom. Na vele onderzoeken vanaf een leeftijd van 1,5 jaar kwam op 2,5 jarige leeftijd de diagnose na een DNA onderzoek. In de daar op volgende 2,5 jaar was het een medische, praktische en emotionele achtbaan voor het gezin.

Pam is een echte ontdekkingsreiziger, een doorzetter, ze wil alles voelen, ervaren en meedoen op haar eigen manier. Ze geniet van het leven maar niet kunnen praten en dus jezelf niet kunnen uiten en de daarbij horende onrust is heel moeilijk voor haar en de rest van het gezin (ouders en klein zusje van 3 jaar). Pam wil zo graag van alles vertellen en raakt dagelijks enorm gefrustreerd als ze iets niet duidelijk kan maken. Ze gaat dan bijten, knijpen, stampen en hard om zich heen slaan. Ook slaat ze op haar eigen hoofd of bonkt haar hoofd op de grond, muur of tegen de meubels aan waarna ze moet huilen van de pijn en frustratie. Ze zit in zekere zin opgesloten in haar eigen lijf…

Om Pam een stem te kunnen geven is er een fantastisch uitgebreid (computer)systeem wat haar de mogelijkheid geeft om hele zinnen te kunnen maken. Ze kan dan alles vertellen wat ze wil en nog belangrijker vertellen hoe ze zich voelt (blij, boos, verdrietig enz en waarom), vertellen wat er in haar omgaat. De ouders van Pam zijn fantastisch mensen en hebben jarenlang alles op alles gezet voor de beste zorg en begeleiding van hun dochter. Alleen doordat het een zware emotionele en fysieke belasting is, kampen zij door omstandigheden met financiële problemen. Maar ze vinden het moeilijk hulp te vragen.

Nu is Pam binnenkort jarig en wat zou het geweldig zijn als wij gezamenlijk dit systeem voor Pam kunnen kopen! Wij hopen dat veel mensen een klein bedrag kunnen missen... Dat kleine bedrag zal het leven van Pam veranderen... (uiteraard hebben wij eerst met de ouders overlegd voordat we dit hebben opgezet).

Uitgelicht