Carola Paas photo
Droom van: Carola Paas
 • 33 Donaties
 • € 2.015 Ontvangen
 • € 2.200 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 350 Door: Fitsports deel 2

  9 maanden geleden
 • € 200 Door: Terra Emmen

  9 maanden geleden
 • € 240 Door: Boni Supermarkt Bargeres

  9 maanden geleden
 • € 25 Door: Wim Borst

  Beste Carola, Veel succes tijdens je reis naar en door Vietnam. Hopelijk wordt het een onvergetelijke ervaring zonder lastige honden. Groeten, Wim Borst

  9 maanden geleden

Reiskosten Cycle4Girls

Reiskosten Cycle4Girls image
Via Crowd Funding hoop ik een gedeelte van mijn reiskosten bij elkaar te sparen om te kunnen fietsen voor meisjes en jongvolwassen in Vietnam.

Cycle4Girls en project Reach zijn beide projecten die door Plan Nederland in het leven zijn geroepen. Cycle4Girls behartigd de belangen van de meisjes in Vietnam, die nog veel te vaak onderdrukt, gediscrimineerd en mishandeld worden. Ook vinden er nog steeds veel kindhuwelijken plaats. En onderwijs, iets wat wij hier zo normaal vinden, is voor de meeste meisjes onmogelijk om te volgen.

Door te gaan fietsen voor Cycle4Girls (300 km) kan ik een meisje en haar community drie jaar lang steunen. Met het geld wat ik als sponsor via een andere Crowd Funding meeneem, worden er in het dorp waar mijn sponsorkindje woont, projecten ondersteund die zorgen voor bijvoorbeeld goede sanitaire voorzieningen, voorlichting over o.a. geweld, persoonlijke hygiëne en over gezonde voeding. Ook kunnen de kleintjes geregeld naar een soort opvang, waar vrijwilligers uit de eigen omgeving de meisjes spelenderwijs onderwijzen. 

...En heel bijzonder... ik ga mijn sponserkindje ook ontmoeten! 

Bij het andere project, project Reach voor jong volwassenen, moest ik direct aan mijn eigen school (Terra Emmen) denken. Ik kom als deeltijddocent CKV en Maatschappijleer bijna dagelijks met kinderen van die leeftijd in aanraking. Zij kunnen gewoon naar school, al mopperend, dat soms wel ;-) Het is hier zo vanzelf sprekend, maar in Vietnam zeker niet. Reach kan er voor zorgen dat ook daar de kinderen en dan met name de meisjes (jongens worden vaak in een gezin wel naar school gestuurd), een beroepsopleiding kunnen volgen. Ook mogen ze stagelopen, wat de kans op een vaste baan later weer vergroot. 

Iets wat bij ons op het VMBO en MBO al zoveel jaren draait, staat daar nog maar in de kinderschoen. Daarom wil ik graag helpen. En ik hoop dat ik daar op deze manier mijn steentje aan bij kan dragen. Tevens lijkt het mij een geweldige ervaring in een bijzonder land. ...En ik kan niet ontkennen dat mijn fotografenhart hier sneller van gaat kloppen. Ik hoop dat ik de tijd vind om tussen het fietsen en het bezoeken van de projecten door, een mooie reportage te maken.

Deze Crowd Funding is dus om een gedeeltje van mijn reiskosten bij elkaar te sparen. Alle beetjes helpen :-) Alvast bedankt!

Uitgelicht
Het paradijs der lekkernijen image

Het paradijs der lekkernijen

 • 3%
 • € 3.000 Doel droom
 • -