Angelique Hagen photo
Droom van: Angelique Hagen
 • 16 Donaties
 • € 355 Ontvangen
 • € 15.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 20 Door: Koetsiertje

  Alle kleine beetjes helpen

  2 dagen geleden
 • € 10 Door: Bianca Westerhof

  Sterkte met alles! Hoop dat meerdere mensen kleine bijdrage's doen. Iedereen kan wel iets missen en bij elkaar krijg je dan een mooi bedrag!

  3 maanden geleden
 • € 50 Door: Katinka

  Succes Angelique. Alle kleine beetjes helpen

  3 maanden geleden
 • € 50 Door: Ingrid

  6 maanden geleden

Verlos mij van lipoedeem !

Verlos mij van lipoedeem ! image
ONDER HET MOM : DURF TE VRAGEN ......

Mijn naam is Angelique Hagen , ben 45 jaar en heb de pijnlijke ziekte lipoedeem .

Al jaren loop ik met hevige pijnen in mijn benen die aanvoelen alsof er betonblokken aan hangen .

Na jaren ziekenhuis in en uit te zijn geweest , de nodige diëtisten te hebben bezocht en al op de lijst stond voor een maagband operatie i.v.m. mijn overgewicht kwamen ze er in 2013 achter dat ik lipoedeem heb .

Lipoedeem of vetzwelling is een zeldzame chronische aandoening van het vetweefsel, die vrijwel alleen bij vrouwen voorkomt, en wat pijnlijke klachten op kan leveren. Veelal komt de aandoening voor in het onder gestel, ofwel in de heupen, bovenbenen en knieën. Maar ook de armen kunnen worden aangedaan. Kenmerkend van de aandoening is dat handen en voeten niet aangetast worden.

Vet en vocht wordt normaal afgevoerd via het lymfestelsel, maar bij mij is de boel dusdanig verstoord dat het niet weg gaat , met als resultaat pijnlijke dikken bovenbenen , heupen , billen en bovenarmen . Bovenlichaam en onderlichaam kunnen hierdoor dan ook 2- 3 kledingmaten schelen .

De operaties voor lipoedeem zouden niet voldoen aan de stand der wetenschap en het valt niet onder de verzekerde zorg wordt er gezegd . Omdat er nog niet genoeg onderzoek is gedaan naar tumuscente liposculpture met vibrerende canules, weigeren de zorgverzekeraars deze kostbare ingreep te vergoeden. Jaren geleden werden de ingrepen nog wel vergoed , maar door misbruik van dames die deze operaties uit hebben laten voeren terwijl het voor hen cosmetisch was worden mensen zoals ik waarbij het medisch is daar nu de dupe van .

Er is helaas geen medicijn tegen lipoedeem . Ik krijg manuele lymfedrainage bij een oedeem therapeut om mijn lymfeklieren actief te houden en ik ga in een lymphapress  .  Mijn strijd duurt nu al langer dan 2 jaar . Ik heb al meerdere brieven naar minister Edith Schippers van volksgezondheid geschreven , naar Zorginstituut Nederland en heb binnenkort weer een hoorzitting tegen de zorgverzekeraar .

Ik heb intake gesprekken gehad bij 2 artsen die deze operaties uit voeren , Dr. Habbema en Dr. Schift  en heb van beiden offertes gekregen van wat deze operaties kosten .

24/7 pijn hebben in combinatie met mijn strijd zorgt ervoor dat ik totaal uitgeput ben . Het vreet zoveel energie . Maar opgeven is geen optie .

Als er niets aan gedaan wordt en het blijft doorgroeien is er kans op blijvende invaliditeit . En dat is niet iets waar ik op zit te wachten .

Wat voor een ander heel normaal is is voor mij niet vanzelfsprekend . Zoals zitten in een stoel met armleuningen ,  zitten in een vliegtuigstoel  , sporten , fietsen , wandelen enz. Al deze dingen kosten mij veel energie en pijn .

Ik voel de ogen van anderen vaak in mijn rug prikken en ik krijg vervelende, kwetsende en vernederende opmerkingen over het feit dat ik dik ben .   

Kinderen krijgen is mij door mijn complexe gezondheid jaren geleden al afgeraden . Dit stille verdriet draag ik met mij mee net zoals de angst dat als er niets gedaan wordt aan mijn lipoedeem dat ik dan niet meer kan lopen . Ik ben dan aangewezen op hulpmiddelen zoals scootmobiel en rolstoel .

Deze pijnlijke ziekte heeft dusdanig mijn leven voor een deel vergald , dat ik niet meer kan wat ik vroeger allemaal kon . Zoals mijn werk in de horeca . Dit mis ik best . De gezelligheid van mensen om mij heen .

Van een levendige vrouw die alles kon naar een vrouw die nu beperkt is in haar doen en laten .

Dat doet pijn .

Als jullie zouden willen en kunnen doneren kan ik mijn droom ( pijnloze benen ) waarmaken !

Ik heb ondertussen al liposuctie ondergaan zoals jullie op de foto kunnen zien , maar voor de rest van de operaties heb ik geen geld meer .

Het is om deze reden dat ik een beroep doe op jullie. Ik hoop dat jullie mij willen helpen mijn droom te verwezenlijken zodat ik de overige operaties ook uit kan laten voeren .

Alle kleine beetjes helpen .

Alvast bedankt voor een ieder die iets voor mij kan en wil betekenen .

 

Liefs Angelique

 

Voor meer informatie over lipoedeem kunt u terecht op de volgende sites :

http://reggyschift.com/

http://www.lipv.nl/

 

Uitgelicht