Renate Sluisdom photo
Droom van: Renate Sluisdom
  • 0 Donaties
  • € 0 Ontvangen
  • € 5.000 Doel
  • Nederlandse Antillen Land
Embed

Recente Donaties

Nog geen donaties gedaan...
Wees de eerste!

Educating Educators in SXM

Educating Educators in SXM image
Mijn droom is een eigen onderwijsinstituut op te zetten voor cursussen, trainingen en bijscholingen binnen het vak Nederlands. Ik ben een Neerlandicus van Surinaamse afkomst en woon en werk op het prachtige Nederlandse eiland Int Maarten. Hier in SXM is de situatie van de Nederlandse taal een hele aparte. Nederlands is officiele en non-standaardtaal tegelijk. De gewone man zal nooit zonder noodzaak Nederlands spreken en kan dat ook meestal niet vanwege het overwegend Engelstalige onderwijs. Als leerkrachten in deze omgeving waar vrijwel geen opleidingsmogelijkheden zijn, voelen we ons behoorlijk geisoleerd.

Ik wil graag starten met een 7 maandse bijscholings cursus voor leerkrachten Nederlands in Sint Maarten. Inhoudelijke en legale ondersteuning heb ik van de plaatselijke bond voor leraren in Sint Maarten. Het leeuwedeel van de opstartkosten is het lespakket dat uit Nederland moet worden besteld. Verder zijn er nog kleinere kosten zoals een copieer apparaat , papier en printerinkt, en de huur van een klaslokaal gedurende 7 maanden. Uiteraard doen de leerkracht-cursisten een bijdrage, maar die is onvoldoende. 

Mijn handen jeuken om met mijn collega leerkrachten aan deskundigheids uitwisseling te gaan doen. Als we 1800 dollar  hebben kunnen we van start gaan

Wie helpt mee, so that we educators can educate ourselves to the max?

Uitgelicht