Rene van Rixel photo
Droom van: Rene van Rixel
 • 4 Donaties
 • € 60 Ontvangen
 • € 5.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 25 Door: esther

  super project! en ook zeer nodig...

  1 jaar geleden
 • € 25 Door: Angelique

  Go Icarus! Prachtig initiatief om jongeren met een beperking een echte kans te geven om zelf een leuk en waardevol leven op te bouwen.

  1 jaar geleden
 • € 5 Door: Zoë Steen

  Hallo ome René hier ook van mij een donatie voor je droom xje Zoë

  1 jaar geleden
 • € 5 Door: Peter

  hoi rene als je grote vriend wil ik de eerste zijn groet Peter

  1 jaar geleden

Project Icarus

Project Icarus image
Bij Icarus kunnen jongeren met een lichamelijke beperking elkaar ontmoeten en samenwerken, met verzorging. Project Icarus is ontstaan uit de ontdekking dat er voor jongeren met een (zware)fysieke beperking nauwelijks dagbesteding bestaat, laat staan dat deze jongeren in aanmerking komen voor betaald werk. Icarus wil hun krachten combineren en hen helpen met het vinden van een nuttige bijdrage aan de maatschappij. Wij geloven dat je ook zonder vleugels kunt vliegen als je maar genoeg doorzettingsvermogen en ondersteuning hebt. We vinden ook dat iedereen recht heeft op werk en hulp bij het vinden daarvan!

Binnen Icarus willen we een jongeren met een beperking stimuleren en begeleiden om met elkaar mooie digitale projecten en opdrachten uit te voeren. Denk aan het maken van websites, muziek maken, social media projecten uitvoeren. Juist de digitale snelweg is perfect voor mensen met een beperking om toch deel te nemen aan de maatschappij.

De oprichter Rene van Rixel is daarvan het voorbeeld.
Vrijwelk elke week ontplooit hij een nieuw initiatief en laat zich door niets en niemand remmen om zijn eigen dromen waar te maken: ook zonder vleugels.
Recent heeft hij een eigen website bedrijf (Renesoft) opgericht, maar nog steeds werkt hij geisoleerd en heeft hij nauwelijks echt contact met de buitenwereld.
Hij hoopt zijn droom samen met anderen te verwezelijken.
Door een plek te maken waar jongeren met een chronische ziekte of lichamelijke beperking elkaar ontmoeten, stimuleren, zichzelf ontwikkelen, lol hebben en ontspannen.

Uitgelicht