• 159 Donaties
 • € 4.610 Ontvangen
 • € 4.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 5 Door: Anoniem

  1 jaar geleden
 • € 25 Door: Anne

  Lidewij, ik wens je veel plezier en al het geluk samen met Suzi. Miss zit er hiermee nu ook nog een uitstapje in met Suzi, naar artis ofzo. Je bent een topper! X

  1 jaar geleden
 • € 50 Door: jeantine

  Lieve Lidewij, take good care!

  1 jaar geleden
 • € 10 Door: Eelco Storre

  1 jaar geleden

Buddyhond voor Lidewij

Buddyhond voor Lidewij image
Depressiepoedel op recept

Lieve mensen,

Mijn naam is Lidewij Kalfsterman en ik ben 27 jaar. Hulp vragen aan anderen ligt niet in mijn aard. Veel liever ben ik zelf aan het helpen en stel ik mijn eigen wensen en belangen af op die van anderen. Zolang er harmonie is ben ik tevreden. Maar sinds oktober 2012 merk ik dat die levensstandaard van mij niet te handhaven is. Na lang genoeg voor iedereen te zorgen en mijn norm van anderen helpen steeds belangrijker werd en voor mezelf zorgen ergens onderaan de lijst stond, begon ik me raar te voelen. De harmonie van ‘iedereen tevreden en dan ik ook’ begon een beetje in elkaar te zakken.

Ik nam de disharmonie in eerste instantie niet echt serieus, maar een vriendin verzocht me naar de dokter te gaan. Ik kwam bij een psychotherapeut terecht en werd gediagnosticeerd met een depressieve episode. Een episode klinkt kort, dat is ook vaak zo, maar mijn episode duurt nu 3 jaar.

In 2014 behaalde ik, hortend en stotend met veel hulp van vrienden, mijn diploma aan de kunstacademie.

Ik had goede moed dat ik daarna vanzelf wel beter zou worden als de druk wegviel. Maar m’n klachten werden eigenlijk steeds erger, ik raakte meer geïsoleerd en werd steeds angstiger.

Alles wat voor een mens goed is om in leven te blijven verzuimde ik te doen: eten, werken, slapen, sociaal zijn. Ik stopte in februari met werken en deed een poging een uitkering aan te vragen. Ver voorbij mijn ideaal, want ineens moest ik aangeven dat ik misschien wel wat hulp kon gebruiken.

Het zit allemaal niet zo mee met het verkrijgen van hulp: therapie, medicatie, dagbesteding en een uitkering, geen van allen verloopt soepel.

Door mijn liefde voor dieren en achtergrond als dierverzorger heb ik elke vakantie wel een hond te logeren.  Van de hond ontving ik steun, troost en plezier. Ze nam me mee naar buiten en met haar erbij durfde ik dan ook wel met andere mensen te praten, en boodschappen te gaan doen.

Toen de honden na de vakantie terug naar hun baasjes gingen, zakte ik weer wat dieper weg. Mijn depressie en ik hebben niet meer zoveel levenskracht. Nu heb ik Suzi ontmoet, een Koningspoedel van 4 maanden, die bereid is me te helpen.

Zo’n hond, die als buddy fungeert, wordt getraind om me bij te staan in angstige situaties,

Ze is speciaal gefokt als stabiele poedel, haar broers en zussen hebben allemaal een belangrijke taak, een leven van iemand met een beperking weer leefbaar en onafhankelijk maken. Wel afhankelijk van de hond, maar gelukkig is die hond ook afhankelijk van de baas, mooi in evenwicht. Dan heb ik m’n harmonie weer terug.

 

Dit laatste stuk is het meest moeilijke, de daadwerkelijke hulpvraag:

De vraag die mijn levenskwaliteit kan verbeteren, maar een vraag waarbij ik hulp nodig heb van anderen die ik misschien niet direct kan teruggeven.

Ik heb lieve familie en vrienden om me heen, veel van jullie willen me graag helpen, maar zo’n depressie is moeilijk te benaderen, praten wil ik niet, veel activiteiten zijn te zwaar, dat geeft veel frustratie en zorgen bij m’n omgeving.

Hetgeen waar je me wel mee zou kunnen helpen, is bijdragen aan de hond. Suzi zelf kost al veel in aanschaf en verzorging, maar haar training en begeleiding van de fokster/trainster kost ook veel geld. Doordat de Gemeente Den Haag niet erg toeschietelijk is met de uitkering heb ik een grote financiële onzekerheid. Zeer onverstandig om op zo’n moment dus zoiets als een hond aan te schaffen, dat vind ik zelf ook. Ik doe dit dan ook alleen omdat ik het als laatste redmiddel zie om weer een leefbaar leven te krijgen.

Ik heb €4000,- nodig voor de aanschaf en verzorging van Suzi en de speciale training die Suzi krijgt om mij zo goed mogelijk te begeleiden.

Ik wil jullie vragen een beetje geld te doneren zodat Suzi bij mij kan komen wonen om me zo te kunnen helpen.

 

Dank jullie wel,

Lidewij

Uitgelicht
St. Rico-Jay To America image

St. Rico-Jay To America

 • 24%
 • € 40.000 Doel droom
 • -