Yolande Lijten photo
Droom van: Yolande Lijten
 • 82 Donaties
 • € 1.940 Ontvangen
 • € 1.500 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 15 Door: Lilian

  Heel veel succes!! En geniet ervan daar!

  1 jaar geleden
 • € 30 Door: Roos,Els en Johan

  Heel veel succes meiden!!!

  1 jaar geleden
 • € 25 Door: Opa en en Oma kik

  Veel succes, met de hele groep en geniet ervan.

  1 jaar geleden
 • € 25 Door: Edwin Kik

  Hey Nathalie, Heel veel succes met dit project.

  1 jaar geleden

Education Hygiene and Health

Education Hygiene and Health image
Allereerst zullen wij onszelf even kort voorstellen. Wij zijn een groep van 9 enthousiaste studenten, Laura, Maaike, Lisa, Sanne, Iris, Nathalie, Lonika, Tessa en Yolande, studerend aan de Hogeschool Rotterdam. Wij zitten in ons 4e en dus laatste studiejaar van onze verschillende opleidingen (Ergotherapie, Verpleegkunde, Fysiotherapie, Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en Commerciële Economie) en in september 2015 zijn wij met onze Minor ‘Beyond Borders’ gestart. Voor deze minor vertrekken wij 6 november voor 3 maanden richting Zuid-Afrika (Kaapstad). Daar gaan wij in samenwerking met Wien Sillevis Smitt een project opzetten voor de organisatie ‘Health Promoters’.

Wij zullen u een kleine introductie geven over de organisatie ‘Health Promoters’ en vertellen waar zij voor staan en wat zij doen.

Health Promoters South Africa Trust is een non-profitorganisatie die informatie en training geeft op gebied van hygiëne om ziekte te voorkomen in de Townships van Zuid-Afrika. In Afrika is er nog te weinig kennis over hygiëne en dit in verband met hun gezondheid. Er sterven namelijk duizenden mensen, vooral kinderen, als gevolg van de beperkte kennis over hygiëne en ziektepreventie. De Health Promoters verstrekken basisinformatie en opleidingen aan de lokale bevolking om ziekte te voorkomen in de vorm van workshops met uitstekende, veelbelovende resultaten (diploma’s voor de lokale bevolking). Health Promoters South Africa Trust is gevestigd in Zuid-Afrika met ondersteunende organisaties in Nederland en de VS.  

Wat is ons project?

In samenwerking met Wien Sillevis Smitt, vrijwilliger voor Health Promoter, gaan wij een project opstarten met als doel om de naamsbekendheid en fundraising van Health Promoters binnen Zuidelijk Afrika te vergroten. Dit project zal voornamelijk gericht zijn op communicatie, marketing en fundraising. Health Promoters wil door meer bekendheid en fundraising uiteindelijk meer kunnen betekenen voor de lokale bevolking. Er wordt al veel gedaan vanuit Nederland en de VS (organisatie: vrienden van/ Friends of Health Promoters) en deze projecten willen wij ook meer op gang brengen vanuit Zuid-Afrika zelf zodat Health Promoters kan groeien en meer kan betekenen voor de bevolking van Afrika.

Naast dit project willen wij natuurlijk nog veel meer kunnen betekenen voor deze organisatie en daarmee voor de lokale bevolking in de Townships van Kaapstad. Daarbij hebben wij uw hulp hard nodig! Wij hopen als 9 enthousiaste studenten naast dit project nóg iets te kunnen bijdragen aan het leven in de Townships en vooral gericht op de gezondheid en hygiëne. Wij zijn ervan overtuigd dat alle kleine beetjes helpen en wij kunnen een klein verschil maken. Daarom willen wij graag een bedrag mee kunnen nemen naar Zuid-Afrika om daar producten te kopen zoals bv. zeep, tandenborstels, handdoekjes, wc-papier, noem maar op! Wees vrij om met ons mee te denken en kom vooral met nieuwe ideeën en inzichten! Alle hulp is Welkom!

Dit project doen wij vrijwillig en financieren daarom de reis– en woonkosten helemaal zelf. Het bedrag wat wij door middel van Dream or Donate hopen op te halen, zal daarom ook geheel en alleen gebruikt worden VOOR ONS EIGEN PROJECT en zal door ons besteed worden aan producten m.b.t. hygiëne en gezondheid!

Om u op de hoogte te houden van alle vorderingen van het project en de donaties, hebben wij een website gemaakt en die komt binnenkort online. Hier kunt u onze reis volledig volgen en zullen wij u op de hoogte houden van het project en de resultaten vanuit Zuid-Afrika (Kaapstad). Zodra hij online is zullen wij u de link sturen.

Bedankt namens:

Laura, Maaike, Lisa, Sanne, Iris, Nathalie, Lonika, Tessa en Yolande

Wien Sillevis Smitt & Health Promoters South Africa.

http://www.healthpromoters.co.za/index.php

Uitgelicht
Walk that dream!! image

Walk that dream!!

 • 40%
 • € 2.000 Doel droom
 • -