Ineke en Liset photo
Droom van: Ineke en Liset
 • 7 Donaties
 • € 815 Ontvangen
 • € 3.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 20 Door: Wilma en Erik

  Succes!

  10 maanden geleden
 • € 100 Door: R.L.F.Beheer b.v.

  succes

  12 maanden geleden
 • € 500 Door: Penta Architecten B.V.

  Liset, heel veel succes! Super dat jij je hiervoor wil inzetten. Groeten van team Penta

  12 maanden geleden
 • € 25 Door: A.A. Harder

  Succes dames

  1 jaar geleden

Voedingsadvies op Bali

Voedingsadvies op Bali image
In Indonesië is 36% van de kinderen onder de 5 jaar ondervoed. Ondervoeding kan ernstige gevolgen hebben voor een kind. Het kan leiden tot een verzwakt afweer systeem. Hierdoor kan een verkoudheid al leiden tot het overlijden van het kind. Ook kan het kind achter raken in de groei. Zowel lichamelijk als geestelijk.

Stichting Kolewa wil...

Stichting Kolewa wil de toekomst van kinderen met een beperking verbeteren. Ze richt zich voornamelijk op het gebied van kleinschalig ondernemen en educatie voor jongeren met een beperking. Maar ook voor het verbeteren van huisvesting en medische zorg binnen centra voor kinderen en andere zwakkere groepen binnen de samenleving van Indonesië. Stichting Kolewa heeft verschillende projecten op Bali en omliggende eilanden.

 

Wij willen...

Wij zijn Liset Bosma en Ineke Hartholt. Wij zijn studentes in het vierde jaar van de studie Voeding en Diëtetiek. In februari vertrekken wij naar Bali om de stichting Kolewa te helpen. Ineke heeft  voorafgaand aan Voeding en Diëtetiek een opleiding Jeugdzorg gedaan. De opdracht voor de stichting Kolewa sluit dus helemaal aan bij allebei haar opleidingen. Liset heeft eerder de opleiding Journalistiek en Fotografie gevolgd. Met die opleiding als achtergrond kan ze goed mensen benaderen en ze vindt het leuk om te schrijven. Hierdoor hebben we allebei onze sterke punten die we kunnen gebruiken binnen het onderzoek.

 

Wij gaan...

De Opleiding Voeding en Diëtetiek vraagt iedere student aan het eind van de studie een afstudeeronderzoek doen. Wij hebben er voor gekozen om dit bij stichting Kolewa te doen. Om dit alles te kunnen doen binnen de kaders van school en de stichting hebben we een plan van aanpak gemaakt. Ons doel is om voor kinderen tot 2 jaar een voedingsadvies schrijven. Zodat ze beter gevoed zijn en de fysiek nodige operaties minder risico vol zijn.

Al in Nederland doen we vooronderzoek en stellen we een concept-advies op. Dit gebaseerd op een basisvoedingspatroon in combinatie met de aanbevelingen voor kinderen tot 2 jaar in Indonesië.

 

Wij brengen...

Ons advies willen we omzetten in een voorlichtingsprogramma die we mee geven aan de vroedvrouwen daar. Deze vroedvrouwen gebruiken ons voorlichtingsprogramma voor ouders op Bali en omliggende eilanden.

In Indonesië  bekijken we op welke manier  ons concept-advies zo praktisch mogelijk in de lokale situatie ingezet kan worden. Daarbij spelen factoren als budget, de cultuur en de normen en waarden van de ouders/vroedvrouwen mee.

 

Wij vragen u...

Doordat de stichting actief is op Bali en de omliggende eilanden moeten we veel reizen.

De vroedvrouwen zijn ook verspreid over de verschillende eilanden en Bali. Het voorlichtingsprogramma gaat naast mondelinge voorlichting ook een praktische brochure bevatten. Zo kunnen ouders thuis de informatie praktisch bij de hand hebben. Om dit voor elkaar te krijgen hebben we uw donatie hard nodig.  Met dit geld kunnen wij een voorlichtingsprogramma op zetten dat voor de ouders en voedvrouwen praktisch bruikbaar is. We zijn minimaal €3.000 nodig, alles wat we extra krijgen, gebruiken we voor gezonde voeding voor de kinderen tijdens hun verblijf bij de stichting.

Helpt u mee?

U begrijpt dat er geld nodig is om het voorlichtingsprogramma zo succesvol mogelijk te maken. Des te meer vroedvrouwen we kunnen bereiken en des te meer brochures we kunnen uitreiken (mogelijk met lokale nuances) des te beter kunnen we bijdragen aan de gezondheid van de kinderen in Indonesië.  We vragen u  of u een bedrag willlen doneren om dit doel te bereiken.

Wij maken ons de komende maanden sterk om ook via andere wegen zoveel mogelijk geld binnen te halen! De donkere maanden van het jaar lenen zich bij voorbeeld ook bij uitstek voor de verkoop van decemberartikelen.  We gaan onze enorme best doen om op allerlei manieren zoveel mogelijk geld binnen te halen. Helpt u mee?

 


Wilt u meer weten over de stichting! Dat kan via: www.kolewa.com/ 

Op hun facebook schrijven ze bijna dagelijks over wat ze doen: www.facebook.com/Kolewafoundation?fref=ts

 Om onze voorbereidingen en de verhalen op Bali te lezen kunt u naar:  www.nutritionkidskolewa.wordpress.com

We hopen uw donatie te mogen ontvangen! Bij voorbaat dank!

 

Liset Bosma en Ineke Hartholt

Uitgelicht