Stefan Bolt photo
Droom van: Stefan Bolt
 • 11 Donaties
 • € 167 Ontvangen
 • € 300 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 30 Door: Anoniem

  Succes.

  12 maanden geleden
 • € 20 Door: Sanne en Dave

  1 jaar geleden
 • € 15 Door: Lotte Boot

  Goed bezig lieverd, nu wachten op je GO! En dan ga je een top voorstelling neerzetten! Succes toppertje! You can do this.

  1 jaar geleden
 • € 10 Door: Margriet Visser

  Veel succes lieve neef! Mooi initiatief.

  1 jaar geleden

The New Shoes

The New Shoes image
Beste lezer, Mijn naam is Stefan Bolt en ik studeer aan het Friesland college, daar volg ik de opleiding "Artiest Theater" in Leeuwarden. Voor mijn examenjaar maak ik een voorstelling over de verschillen tussen Nederland en een derde wereldland. Beseft u wel eens hoe goed wij het hier in Nederland hebben? Dat wij soms niet meer weten wat voor cadeautjes we moeten vragen? We maken ons druk over zaken die niet relevant zijn. Zoals ‘’het regent, mijn mooie dure pak wordt nat’’ of ‘’bah eten we dit nou alweer’’ , exact om deze reden heb ik een voorstelling geschreven, die gaat over de verschillende leefstijlen op deze wereld. Veel mensen beseffen niet dat er duizenden mensen sterven aan ondervoeding, ziektes en mishandeling. Ik hoop de kijkers een boodschap mee te geven om meer te genieten van de kleine dingen in het leven. En niet over het minste of geringste te zeuren. We zien de beelden wel op de televisie en in de krant, maar het dringt niet tot ons door wat het nou werkelijk is om in armoede of onderdrukking te leven. De afgelopen periode komt het voor ons steeds dichterbij. Kijk maar naar de grote stroom vluchtelingen , die niet gevlucht zijn om het geluk te zoeken, maar omdat ze gedwongen zijn weg te trekken uit hun onveilige omgeving.

Mijn voorstelling gaat over de verschillen tussen een welvarend land (Nederland) en een derde wereldland (Afghanistan). Graag wil ik duidelijk maken dat wij hier in Nederland erg verwend zijn en minder recht hebben om te klagen dan de mensen in Afghanistan. Dat wil ik naar voren brengen in mijn voorstelling. Door middel van tekst, emotie, en muziek wil ik scenes spelen en mijn aandachtspunt aan het licht brengen. ( het verschil tussen een welvarend land en een derde wereldland) Het idee is, om het speelvloer in tweeën te splitsen met daartussen een hek van ijzer. ( waar doorheen gekeken kan worden) op de rechter speelvloer wil ik een slaapkamer van twee Nederlandse jongens . Op de linker speelvloer wil ik een Afghaanse jongen en een Afghaans jongens (Nederlandse acteur/actrice). De bedoeling is om kleine scenes te maken aan beide kanten met daarin een eet scène, slaap scene, en de relatie tussen de broers. Met deze scenes wil ik de verschillen laten zien van het leven hier in Nederland, en het leven daar in Afghanistan. Als er een eet scene word gespeeld op de rechter speelvloer, is de linker speelvloer in een freeze. Ook is het licht aan de linkerkant uit en ligt de focus op de rechter speelvloer. Wanneer de eet scene op de rechter speelvloer klaar is, gaat het licht uit en blijven de acteurs in een freeze. Zodra het licht op de rechter speelvloer uit is, gaat het op de linker speelvloer aan en wordt daar een eet scene gespeeld. Zo worden de verschillen duidelijk tussen een welvarend land en een derde wereldland.

Uitgelicht
Starten Stichting image

Starten Stichting

 • 52%
 • € 251 Doel droom
 • -