Martine Sikma photo
Droom van: Martine Sikma
 • 2 Donaties
 • € 200 Ontvangen
 • € 1.500 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 50 Door: Fam. van Rooij

  Kleine bijdrage voor je grote vriend.

  1 jaar geleden
 • € 150 Door: Anoniem

  Zoals ik beloofd had hier mijn bijdrage aan jou doel je verdient het dubbel en dwars ik weet waar je allemaal mee te doen hebt en wat je al meegemaakt hebt. ik hoop voor je dat je dit doel behaald =] Groeten van mij en de beste wensen

  1 jaar geleden

Assistentiehond voor Marijke

Assistentiehond voor Marijke image
Voor iemand zonder autisme is het leven al lastig genoeg. Stel je eens voor hoe het is om je niet thuis te voelen in de wereld omdat de wereld jou niet snapt en jij de wereld niet snapt.

Dit gevecht moet mijn zus, Marijke (20 jaar), dag in dag uit voeren. Doordat zij het syndroom van Asperger heeft, heeft zij veel problemen in het dagelijkse leven. "Normale" interactie met andere mensen, onbekende situaties of onduidelijkheid kunnen leiden tot verlammende angst en sociale isolatie. 

Ze wil heel graag gewoon meedoen in de maatschappij en zonder angst de deur uit kunnen om gewoon een simpele boodschap te doen of naar school te gaan. Maar ze kan het niet alleen.

Voor Marijke zou een assistentiehond een deur naar de buitenwereld zijn. Een maatje die altijd bij haar is, die haar in de gaten houdt en haar naar het hier-en-nu roept als hij merkt dat ze overvallen wordt door paniek en angst. Die even zijn kop op haar schoot legt als ze zich niet goed voelt. Die haar helpt in de interactie met andere mensen door er gewoon voor haar te zijn en naast haar te staan. Die haar gewoon neemt voor wie ze is: een lieve meid.

Helaas wordt een assistentiehond voor Autisme niet vergoed en is de aanschaf van een geschikte hond een prijzige aangelegenheid.

De opleiding tot assistentiehond is al geregeld, de geschikte pup is al gevonden. Het enige dat haar nu nog in de weg staat is het geld voor de aanschaf van de pup.

Help Marijke haar droom te verwezelijken. Een kleine donatie helpt al, maar helaas is er 1500 euro nodig om op 24 december haar maatje mee naar huis te mogen nemen.

Wij zijn dankbaar voor iedere donatie, klein of groot!

Alvast bedankt!

Uitgelicht
Maak basisinkomen mogelijk! image

Maak basisinkomen mogelijk!

 • 104%
 • € 12.500 Doel droom
 • -