Moa den Outer photo
Droom van: Moa den Outer
 • 11 Donaties
 • € 180 Ontvangen
 • € 500 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 30 Door: Aad

  Hoi Moa, Beter laat dan nooit, maar hierbij een bijdrage. Succes en doe je best. Het zal een mooie ervaring worden! Ik hoor en zie het wel al je belevenissen daar. X

  8 maanden geleden
 • € 10 Door: Simone En Jos

  Je bent goed bezig Moa,daarom ook namens ons een kleine donatie. Groeten van Jos en Simone

  8 maanden geleden
 • € 10 Door: Benjamin

  Fijn dat er éindelijk weer eens aandacht is voor de gevolgen van de oorlog die daar geweest is! Veel succes!

  10 maanden geleden
 • € 15 Door: jill

  12 maanden geleden

Bosnië Stichting Out of Area

Bosnië Stichting Out of Area image
Mijn naam is Moa den Outer. Momenteel studeer ik aan het Albeda College sport en bewegen. Hier volg ik het keuzevak Internationale Sport Ontwikkeling. En ik heb jullie hulp hard nodig om mijn droom voor de kinderen te verwerkelijking.

Waarom

De burgeroorlog in voormalig Joegoslavië duurde van 1991 tot 1999, waarbij er conflicten waren tussen de diverse bevolkingsgroepen en voormalige deelrepublieken. Hier zijn tot heden nog sporen van, er liggen bijvoorbeeld nog veel mijnen verstopt in de bergen en rond de grens.

De overheid van het huidige Bosnië-Herzegovina heeft te weinig middelen om schoolgebouwen op te knappen en om lesmateriaal aan te schaffen.

De studenten van het Albeda college gaan dit jaar naar de basisschool in Celebici. Er gaan 300 kinderen naar de school die gebruik maken van 8 klaslokalen.

Organisatie Out of Area

De organisatie Out of Area is ontstaan door een oud militair die in Sarajevo heeft gediend. Hij kwam daar in aanraking met massagraven van kinderen. Hierdoor kwam hij thuis met een post traumatische ervaring, waarop zijn psycholoog adviseerde om hier wat mee te gaan doen om het te verwerken. Op dat moment heeft hij besloten om Out of Area op te zetten, om tot vandaag de dag daar weer kinderen te helpen.

Het project

Het project zal plaatsvinden in week 20 van 2016 en zal ik met een groep klasgenoten naar Bosnië gaan om dit project te realiseren. Via Out of Area zullen wij een gymnastiekzaal, schoolplein opknappen en verschillende sportactiviteiten organiseren voor de kinderen.  

Het ingezamelde geld

Met het geld wat ik inzamel gaan we sportmaterialen kopen voor de kinderen op deze basisschool. Denk hierbij aan laminaat, verf, bouwmateriaal en sportmateriaal.

Wat levert het op?

Veel enthousiaste kinderen, ouders en leerkrachten van de school. Het project zorgt ook voor een nieuwe start voor het bewegingsonderwijs op hun school. 

Door met jouw geld een gymnastiekzaal op te knappen en sportmaterialen te kopen, is het mogelijk om goed bewegingsonderwijs mogelijk te maken.

Het eindresultaat zal ik tonen door foto’s up te loaden van de week.

Elke euro is er één, voel je geroepen en help mee!

Uitgelicht
Help Hayli image

Help Hayli

 • 95%
 • € 20.000 Doel droom
 • -