Ingrid Peijer photo
Droom van: Ingrid Peijer
 • 39 Donaties
 • € 700 Ontvangen
 • € 6.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 100 Door: Georgia van Schutterhoef - de Haas

  Succes kanjer!

  3 maanden geleden
 • € 5 Door: Priscilla Dekker

  Heel veel succes Hummer en Ingrid!

  3 maanden geleden
 • € 5 Door: Anoniem

  7 maanden geleden
 • € 5 Door: Astrid Arts

  7 maanden geleden

Hummer als PTSShulphond

Hummer als PTSShulphond image
Help Hummer helpen! Als iedereen die dit leest € 5,- zou storten, zou mijn kwaliteit van leven met 100% verbeteren! Dinsdag 29 maart begint Hummer zijn opleiding.

UPDATE

De opleiding is ondertussen gestart en Hummer gaat de nodige vaardigheden leren om mijn PTSS hulphond te worden.

Wat is PTSS?

PTSS, Posttraumatisch Stress Syndroom
Nachtmerries, herbeleven van afschuwelijke situaties, snelle stressopbouw, paniek en angst zijn een paar symptomen van PTSS. Die kunnen voor ernstige beperkingen zorgen en leiden vaak tot isolement omdat de buitenwereld erg bedreigend en stressvol kan zijn.

Een PTSS Hulphond is in eerste instantie een buddy, een maatje, die altijd bij je is. Hij blijft altijd rustig en geeft je een veilig gevoel. Hij pikt je emoties op, zorgt ervoor dat mensen niet te dichtbij komen en grijpt in als je onrustig wordt. Hij let enorm op je lichaamstaal. Hij ligt rustig bij je, maar word je druk of ga je verstijven dan staan ze op. Schiet je echt in de stress dan zal hij tegen je opspringen of je gaan likken om je tot rust te brengen voor de situatie escaleert. Ook ‘s nachts zorgt hij voor je. Als je een nachtmerrie hebt, dan maakt hij je wakker. Voor iemand met PTSS biedt dit heel veel stabiliteit, veiligheid en zekerheid. Hij kan je leven totaal veranderen in positieve zin!

Donatie

Hummer zou dit allemaal kunnen leren door samen met mij op cursus te gaan, mits er genoeg geld bij elkaar komt. Hij kan dan zeker 8 jaar mijn hulphond zijn. Helaas wordt dit niet vergoed door de zorgverzekering en kan ik het zelf niet betalen, want de cursus kost 2 x € 6000,-. Als iedereen die dit leest € 5,- zou storten, zou mijn kwaliteit van leven met 100% verbeteren!

Wat kan ik er tegenover stellen?

Aan het einde van de cursus verloot ik tussen al die mensen die geld hebben gestort, een vaas waar ik zelf mijn grote vriend Hummer op ga graveren. Alvast heel erg bedankt om mijn droom te lezen!

Hummer was 5 maanden oud toen ik hem in huis nam en in zijn jonge leven ben ik zijn vierde eigenaar. Naast PTSS heb ik EDS type hypermobiliteit (als we gaan wandelen zit ik in een elektrische rolstoel en Hummer loopt netjes met me mee) en een hersentumor (deze is nu stabiel, maar ik heb wel gehoorverlies en evenwichtsstoornissen). 

Uitgelicht
opnieuw beginnen image

opnieuw beginnen

 • 44%
 • € 2.500 Doel droom
 • -