Jarrish Ramcharan photo
Droom van: Jarrish Ramcharan
  • 2 Donaties
  • € 30 Ontvangen
  • € 2.800 Doel
  • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

  • € 5 Door: Jarrish Ramcharan

    8 maanden geleden
  • € 25 Door: Jarrish Ramcharan

    1 jaar geleden

Toekomst voor Madagaskar

Toekomst voor Madagaskar image
Hallo allemaal, In de periode van 1 juli tot 28 juli 2016 zal ik samen met een studiegenoot afreizen naar Madagaskar: een Afrikaans eiland, gelegen in de Indische Oceaan. Een eiland waar prachtige natuur en talloze culturen samenkomen, maar waar de armoede helaas groot is. 77 procent van de bevolking leeft in armoede. Wij vinden het daarom tijd om ons eigen steentje bij te dragen aan een betere samenleving in Madagaskar.

Wat gaan wij dan betekenen voor de bevolking? Wij hebben ervoor gekozen om ons te gaan richten op de sociale zorg. In de oostelijk gelegen stad Moramanga zullen wij achtergestelde kinderen in lokale zorgcentra en kleuterscholen onderwijs en zorg bieden die zij nodig hebben. Onze taken zijn zeer uiteenlopend. Zo zorgen wij dat de kinderen gewassen zullen worden en gegeten zullen hebben, organiseren we creatieve en sportieve activiteiten om de sociale ontwikkeling en teamgeest te stimuleren, geven wij Franse en Engels (bij)les, bieden wij een luisterend oor, proberen problemen op te lossen en hopen wij de basisbehoeften van ouder en kind te stimuleren, voor de hoop op een betere toekomst. Dit soort instellingen hebben vaak te weinig personeel en beperkte middelen tot hun beschikking, waardoor de hulp van vrijwilligers hard nodig is om de kinderen de zorg en aandacht te bieden die ze verdienen.

In Madagaskar zullen wij vier weken verblijven in een gastgezin of in een hostel. We hebben gekozen om dit project uit te voeren via de organisatie 'Projects Abroad'. Een organisatie die zich sinds 1992 bezighoudt met vrijwilligerswerk over de hele wereld. 

Deze ervaring is onbetaald en ik zal dit dus geheel vrijwillig doen. De kosten om het project uit te voeren zijn echter wel hoog. Deze kosten zijn voor het vliegticket, vaccinaties, supervisie vanuit Nederland en ter plaatste, kosten voor het verblijf en voor projectontwikkeling. Een deel van de kosten zal ik zelf betalen, maar ik hoop dat ik het andere deel via fondsenwerving en sponsoring bij elkaar kan krijgen.

Ik hoop dat mijn bovenstaande verhaal u raakt en dat u, net als ik gelooft dat vier weken vrijwilligerswerk een grote stimulans voor de toekomst van de kinderen kan betekenen.

Ik zou het erg waarderen wanneer u zou willen bijdragen aan mijn project. Zelfs een kleine donatie zou mij een stap dichter bij mijn doel brengen. 

Ik dank u, alvast mede namens de kinderen in Moramanga, voor uw bijdrage!

Groet,

Jarrish Ramcharan (18 jaar)

PS. Tijdens mijn project zal ik op mijn sponsorpagina een blog bijhouden en foto's plaatsen. Op deze manier houd ik u op de hoogte en ziet u waar uw bijdrage terecht is gekomen! 

Uitgelicht