Leon Emmen photo
Droom van: Leon Emmen
 • 56 Donaties
 • € 1.850 Ontvangen
 • € 2.016 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 40 Door: Jules, Joanne & Eltjo

  We steunen je door dik en dun! Onwijs veel plezier en succes lieve Leon! Liefs van ons

  6 maanden geleden
 • € 90 Door: Binnenfoto

  6 maanden geleden
 • € 25 Door: Sietse

  6 maanden geleden
 • € 15 Door: Willeke Vlastuin

  Wat een mooie uitdaging! Succes, sterkte en plezier!

  6 maanden geleden

Leon's Handbike Battle 2016!

Leon's Handbike Battle 2016! image
De Handbike Battle is een sportieve uitdaging voor (oud-)revalidanten van verschillende revalidatiecentra in Nederland. Het doel? Op armkracht de Kaunertaler Gletscher op!


UPDATE 7 april 2016:

Mede dankzij de hulp van de Staatsloterij Puur Geluk televisieshow zijn mijn kosten voor materiaal en dergelijke inmiddels gedekt. Mijn handbike heb ik kunnen betalen vanuit een toelage van de gemeente (ik ben voor het simpelste model gegaan) en een heleboel andere zaken die ik nog had moeten kopen hebben we kado gehad. 

Toch hebben we als team nog sponsorgeld nodig om al onze kosten te drukken. Denk je er nog eens over na?

--------------------------------------------------------------------------

20 kilometer en 863 hoogtemeters. Als ik er nu aan denk krijg ik al spontaan uitputtingverschijnselen. Toch zal ik die berg op gaan en de top bereiken. Hoe dan ook. Met mijn team, de Hoogstraat Highlanders.

Waarom ik dit wil? Om mijn revalidatieperiode mentaal af te kunnen sluiten en een plek te kunnen geven. Als rite de passage de top te bereiken en zeker te weten dat geen berg meer te hoog voor me is. Ik snap dat het tegenstrijdig lijkt: geheel onvrijwillig ben ik het afgelopen jaar de grootste uitdaging uit mijn leven aangegaan, om als ik er eindelijk weer enigszins bovenop begin te komen geheel vrijwillig nog een keer iets loodzwaars te willen doen. Maar het klopt voor mij. Dit voelt als de ultieme manier om mezelf er van te overtuigen dat ik ook met mijn handicap tot grote hoogten kan stijgen. Letterlijk en figuurlijk. Maar dat kan ik niet alleen. Vanuit de Hoogstraat Highlanders krijg ik een buddy toegewezen die mij de berg op begeleid, zorgt voor eten en drinken, etc. Daarnaast heeft een goede vriend aangegeven heel graag ook met me mee te willen. Zodra we zeker weten dat dit praktisch gezien mogelijk is maak ik natuurlijk bekend wie!

Sto(e)mpen op het buitenblad. Maar laat het dan wel een goed buitenblad zijn. Allereerst heb ik namelijk een vastframe handbike nodig, en die dingen zijn mega duur. Denk aan bedragen beginnend bij €3.000,- en eindigend bij €10.000,-. Daarnaast natuurlijk fietsbenodigdheden. Een helm, kleding, een vlaggetje voor achterop mijn handbike, dat soort zaken. Maar ook een Tacx die mij in staat gaat stellen om in de wintermaanden binnen te kunnen trainen en mijn nog steeds ontzettend slecht doorbloede vingers te ontlasten. Voor mij essentieel. De €2016,- die ik hier als persoonlijk doel gesteld heb is slechts een symbolisch richtbedrag. Hoe meer ik weet op te halen, hoe makkelijker deelname voor mij wordt. 

Daarnaast is het natuurlijk mijn doel om zoveel mogelijk sponsorgeld binnen te halen om de kosten voor mijn hele team te drukken. Dat proberen we allemaal. Zodat er niemand om financiële redenen af hoeft te vallen en we alle kosten voor het hele team kunnen dekken.

Geen goed doel? Aan de Handbike Battle is geen specifiek goed doel gekoppeld. Zie iedere deelnemer apart als een goed doel en een bijdrage hieraan als een bijdrage aan het herstel van alle mensen die die berg op gaan. Ook voor ons is opgeven namelijk geen optie geweest. De hele revalidatieperiode niet, maar de rest van ons leven ook niet. Met deze crowdfunding sponsor je mij. Dat houdt in dat ik het geld wat ik binnenhaal in eerste instantie gebruik om de voor mij essentiële zaken aan te schaffen, zoals een goede vastframe handbike en een Tacx. Alles wat ik eventueel meer op haal dan dat gaat de teampot in. Mochten we als team uiteindelijk veel geld overhouden dan zullen we t.z.t. bekijken wat we met een eventueel overschot doen. 

Doneren kan simpel via deze pagina met iDeal of met je creditcard. Iedere donatie is meer dan welkom, maar hieronder vind je een overzicht van wat er aan een aantal verschillende grotere bedragen gekoppeld is. Mocht je geïnteresseerd zijn in meer op maat gemaakte sponsormogelijkheden (bijvoorbeeld voor bedrijven), laat het me dan weten! De grotere donaties, vanaf €500,-, komen direct ten goede aan het hele team. Graag bij interesse mij persoonlijk benaderen op l.emmen@gmail.com.

Elk bedrag: Een persoonlijk bedankje van mij en een publiek bedankje op mijn persoonlijke Facebookpagina (aangeven indien niet gewenst).

€201,6: Ervaar hoe het is om te handbiken. In het voorjaar ga je een keer samen met me trainen (eigen fiets mee of lekker op een oude stadsfiets van ons achter me aan) in de omgeving van Vleuten. Uiteraard mag je ook zelf een stukje in de handbike proberen hoe dat gaat. Koffie/thee en iets lekkers natuurlijk inbegrepen! Leuk om samen met een aantal anderen te doen. Maximaal vier personen per training. €201,60 is dus het totaalbedrag voor een training met mij voor maximaal vier personen!

€500,- tot €1.000,-: Een bedankje op de Facebookpagina van ons team, de Hoogstraat Highlanders, en een bedrijfslogo op ons wedstrijdtenue of trainingstenue (logo moet voor 1 april binnen zijn). Daarnaast kom ik mijn verhaal vertellen binnen je bedrijf of vriendengroep.

€2016,-: Zoals de pakketten hierboven maar met vermelding in het reisverslag en de evaluatie nieuwsbrief. Daarnaast verzorgen de Hooogstraat Highlanders een sportdag met clinics om verschillende aangepaste sporten te proberen, en vertellen zij uitgebreid over hun revalidatie. Denk bij de sporten aan handbiken, paravolley, rolstoelbasktebal, etc. Ontzettend leuk als bedrijfs- of teamuitje!

Alvast bedankt voor je donatie!!!

 

Uitgelicht
Trouwen als laatste wens image

Trouwen als laatste wens

 • 28%
 • € 7.000 Doel droom
 • -