Alain Tomegah photo
Droom van: Alain Tomegah
  • 1 Donaties
  • € 25 Ontvangen
  • € 2.000 Doel
  • Benin Land
48 Dagen te gaan
Embed

Recente Donaties

  • € 25 Door: Anoniem

    Succes!

    10 maanden geleden

Bedrijfje in Benin

Bedrijfje in Benin image
Geld voor ontwikkelingshulp komt maar zelden terecht bij de mensen voor wie het bedoeld is, zoals een familie die een kleine investering nodig heeft om zichzelf uit de armoede te kunnen opwerken. Hier is een kans om zo'n beginnende ondernemer in Benin (West Afrika) te steunen met een donatie die gegarandeerd voor 100% op de juiste plek terecht komt.

Alain Tomegah woont in Porto Novo, de hoofdstad van Benin in West Afrika. Zijn idee is om als kleine ondernemer ijs in blokken te produceren dat wordt gebruikt voor koeling. Dit filmpje is in het Frans en niet zo goede kwaliteit maar er staat een vertaling bij:

https://youtu.be/iGCHoHqQ12Q

Hallo, goedemiddag allemaal!
Ik sta hier voor U, op dit moment, om Uw hulp te vragen voor mijn project om ijs te maken. Het is een plan waar ik al een tijd mee rond loop. Het lijkt me namelijk een heel goed idee om een bedrijfje te starten om ijs te produceren. Het zou dan gaan om grote stukken of repen ijs. Als er bijvoorbeeld een feest wordt gegeven hebben de mensen ijs nodig om zaken als de vis en het bier te kunnen koelen. Ook thuis kunnen de mensen dat nodig hebben.
Ik heb al een begin gemaakt met dit project, dat een investering vergt van €2500 om van de grond te komen. Ik heb zelf al een CFA 500.000, dat is ongeveer €800, kunnen vinden om met dit project te kunnen beginnen. Dat geld is nodig om de machines en installaties te kopen. Ik heb zelfs al een voorschot betaald om met dit plan van start te kunnen gaan in de hoop dat ik de rest ook zal vinden om daadwerkelijk mijn bedrijf te kunnen starten. Daarom vraag ik U om hulp om de resterende €2000 (ongeveer CFA 1.300.000) te kunnen investeren.

Uitgelicht