Janice Westerhof photo
Droom van: Janice Westerhof
 • 9 Donaties
 • € 130 Ontvangen
 • € 200 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 10 Door: Martine

  Succes allemaal

  11 maanden geleden
 • € 15 Door: Berry

  Succes!!!

  11 maanden geleden
 • € 5 Door: leo en doetie

  mooie boodschap die je mee wilt geven, daar doen wij graag aan mee.

  11 maanden geleden
 • € 15 Door: Jan Bert & Nelleke

  Veel succes, het gaat zeker lukken.

  11 maanden geleden

Als ik later groot ben...

Als ik later groot ben... image
Wat wil jij later worden als je groot bent? Luka weet het wel: Hij wil ballerina worden! Als Lara en Lena bij hem komen spelen in de tuin komt Luka ineens naar buiten in een mooie tutu. Lara vind dit maar raar... Een jongen in een tutu? Dat kan toch niet! Maar Lena vind het wel leuk. 'Dan wordt ik brandweerman!' roept ze. Ze rent naar binnen en haalt een grote kist tevoorschijn. In de kist zitten een hele hoop verkleedkleren. Een prinsessenjurk, een ridderpak, een indianenpak, een zusterspak, er zat van alles in! Maar geen brandweerpak... 'He, dat is jammer.' Zucht Lena. 'Maar meisjes kunnen toch helemaal geen brandweerman worden?' vraagt Lara verbaasd. 'Waarom niet?' vraagt Lena zich af. 'Als Luka ballerina kan worden, kan ik ook wel brandweerman worden!'

Hallo,

mijn naam is Janice Westerhof. Ik ben 22 jaar en volg de opleiding Artiest Theater op het Friesland College. Momenteel ben ik druk bezig met mijn afstudeerproject: het maken van een eigen voorstelling!

Met een gezellig team van 4 jonge mensen gaan wij iets maken waar ik al erg lang van droom. Namelijk een kindervoorstelling. Dit gaat gebeuren voor de kinderen van groep 1 en 2 van de basisschool. Maar ik wil niet zomaar een kindervoorstelling maken. Ik wil een belangrijke boodschap geven aan het publiek! 

Je mag altijd zijn wie jij wìl zijn.

Dat is iets wat soms wel eens wordt vergeten bij kinderen. Al het blauwe/donkere met stoere actie is voor de jongens, al het roze met poppen en prinsessen is voor de meisjes. Maar wat nou als een kereltje van vijf jaar met poppen wil spelen, of als prinses verkleed naar school wil? Kan dat, of kan dat niet?

Ik vind dat dat moet kunnen. Kinderen drukken zichzelf op een hele hoop verschillende manieren uit. Als een jongen van vijf graag met poppen speelt betekend dat niet meteen dat hij homofiel is, iets waar veel ouders bang voor zijn. Daarom wil ik graag op een speelse manier de kinderen vertellen dat het kan, en dat ze er niet bang voor hoeven te zijn.

Natuurlijk kan ik deze voorstelling niet zomaar even maken. Dit proces kost namelijk geld! Ik wil u daarom vragen om een kleine bijdrage, zodat ik deze voorstelling kan verwezelijken en een hoop kinderen een leuke dag bezorg!

Vriendelijke groet,

Janice Westerhof

Uitgelicht