Ruben de Sain photo
Droom van: Ruben de Sain
 • 4467 Donaties
 • € 87.679 Ontvangen
 • € 85.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 10 Door: Neeltje van Urk

  Dit gaat lukken!

  8 maanden geleden
 • € 10 Door: simone schouten

  Als iedereen wat bijdraagd , moet t lukken!! Heeeel veel suc6!!!!

  9 maanden geleden
 • € 50 Door: Albert Bogaard

  10 maanden geleden
 • € 10 Door: Anoniem

  Geniet ervan dat het is uitgedacht en ontwikkeld . Proffesionels te hebben gestudeerd ,ook jou te kunnen "helpen" De rest is aan jou te "blijven" knokken, te genieten in jouw robot pak Knuffels aan jouwzelf

  11 maanden geleden

Weer lopen met een exoskelet

Mijn naam is Ruben de Sain (32) uit Nijmegen. Tien jaar geleden heb ik aan een motorongeval een lage dwarslaesie overgehouden waardoor ik in een rolstoel zit. Mijn grote droom vanaf die tijd is om ooit weer te kunnen lopen. Deze mogelijkheid is er nu door middel van een zogenaamd Rewalk Exoskelet. Met behulp van deze crowdfundingpagina hoop ik het Exoskelet aan te kunnen schaffen.

Een aantal maanden geleden ben ik benaderd door de revalidatiekliniek om aan een onderzoek mee te doen met de Rewalk Exoskelet. Dit skelet zorgt ervoor dat ik weer kan lopen. 

Ik ben sinds 10 weken druk aan het trainen met dit skelet en ik ga letterlijk met grote stappen vooruit.

 
Het is een geweldig gevoel om mezelf te kunnen verplaatsen zonder rolstoel. Ook het praten met mensen op ooghoogte in plaats van het altijd maar omhoog te moeten kijken naar mensen is super en heel goed voor mijn zelfvertrouwen.
Lichamelijk biedt het exoskelet ook veel voordelen. Als dwarslaesiepatiënt zit ik de hele dag in mijn rolstoel wat voor allerlei complicaties zorgt. Al na deze 10 weken trainen merk ik al dat het een flink positief effect heeft op mijn lichaam. Ik heb minder last van mijn nek en rug en voel me overall een stuk fitter dan voorheen. 

En nu: de (financiële) uitdaging!

Ik mag het Exoskelet nu een periode van 2 weken in mijn thuissituatie gebruiken. Daarna moet ik het skelet inleveren en stopt het traject voor mij.

Na aan dit alles geproefd te hebben wil ik begrijpelijkerwijs niet meer zonder. Ik wil niets liever dan door blijven trainen. Het skelet biedt mij als persoon erg veel mogelijkheden en kansen; zowel op medisch als op sociaal gebied.


Omdat ik de allereerste ben  in Nederland die loopt met dit Exoskelet is er nog geen (gedeeltelijke) vergoeding mogelijk vanuit de zorgverzekeraars of overheid. Simpelweg omdat er in Nederland nog geen ervaring mee is. In de rest van de wereld zijn er al verschillende personen die een Rewalk Exoskelet hebben en er in het dagelijks leven uitstekend mee functioneren.

Mijn allergrootste droom is om via deze crowdfunding zelf een Exoskelet te kunnen aanschaffen. Ik kan er dan mee doortrainen en aan heel Nederland laten zien wat er mogelijk is en welke mogelijkheden het biedt voor iemand in een vergelijkbare situatie.
We kunnen er dan met z'n allen voor zorgen dat de zorgverzekeraars en overheidsinstanties het skelet wel gaan vergoeden zodat in de toekomst meer personen mogen ervaren hoe geweldig het is om te lopen en functioneren met een Exoskelet!

De NOS heeft een reportage van me gemaakt en uitgezonden tijdens het 6 en 8 uur journaal op 4 december jongstleden. Hier de link van deze reportage : https://youtu.be/aRFw2VpeQhg 

 

Uitgelicht
Starten Stichting image

Starten Stichting

 • 52%
 • € 251 Doel droom
 • -