Mireille La-fleur photo
Droom van: Mireille La-fleur
 • 4 Donaties
 • € 45 Ontvangen
 • € 15.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 5 Door: Anoniem

  11 maanden geleden
 • € 10 Door: Anoniem

  12 maanden geleden
 • € 5 Door: B

  12 maanden geleden
 • € 25 Door: Simone

  We gaan ervoor ....

  12 maanden geleden

Stamceltherapie voor milan

Milan is 8 jr en geboren met 2chromosoomafwijkingen en er mist een gehele hersenbalk. Milan wil stamceltherapie zodat hij alles uit zijn leven kan halen wat eruit te halen valt.

Milan is geboren met 2 chromosoomafwijkingen en mist een gehele hersenbalk. milan kan niet lopen, praten, eten, en spelen zoals andere kindjes dat kunnen, maar milan kan wel meer leren doormiddel van stamceltherapie. Milan kan je vergelijke met een baby van ongeveer 8 maanden oud.

Als eerste even een kleine uitleg wat een stamcel is,

een stamcel is als ware een voorlopende cel, een cel die zich later zou ontwikkelen en vermenigvuldigen in een functionerende cel.

 voor de therapie moet milan naar mexico, de therapie kost 15000 dolar, deze word niet vergoed door de ziektekoste verzekeraar. 

Waarom stamcel therapie bij dr. Omar Gonzalez in Mexico

 de stamcellen die dr. Omar Gonzalez heeft komen vanuit donaties, deze stamcellen komen vanuit de placenta.moeder en pasgeboren kind kunnen hier dus geen schade aan oplopen.

 

In de placenta die wij in Nederland meteen weggooien,  zitten vol met stamcellen die andere mensen kunnen helpen. De stamcellen die Omar Gonzalez gebruikt zijn de stamcellen die rondom de bloedvaten van het orgaan zitten, deze stamcellen zorgen voor snel groeiende eiwitten die de ontwikkeling van de hersenen en het modeleren van het  immuumsysteem bevorderen.

De stamcellen die gebruikt worden voor de stamcel therapie zit vrijwel geen bloed, het bloed wat erin zit is zo minimaal dat je hier nooit riscio’s mee loopt.

Dr. Omar Gonzalez plaatst de stamcellen onder de huid, deze stamcellen vinden zelf de weg in ons lichaam, dit zorgt ervoor dat je lichaam geen enorme schok bevat wat wel gebeurd als je ze direct via injectie of intravaneuse slagader catheter zou plaatsen, dan zouden ze gelijk worden gevangen in het capillaire systeem van de longen of hersenen, wat een gevaar zou leveren en geen werking zou bieden. En bovenal is veiligheid en werking van groot belang bij een behandeling.

 

-      Waarom kunnen we dit niet in Nederland doen en hoe ver is Nederland

 

Stamceltransplantatie mag in ons land alleen worden uitgevoerd met toestemming van het ministerie. Alleen universitair-medische centra en het Nederlands Kanker Instituut (NKI-AVL) mogen de therapie experimenteel toepassen, onder bepaalde voorwaarden. Het NKI-AVL gebruikt stamceltransplantatie als ondersteunende behandeling bij therapie tegen bepaalde vormen van kanker, zoals acute leukemie en de ziekte van Hodgkin.

Embryo-cellen komen er hier niet aan te pas: voor de start van een chemokuur worden stamcellen gebruikt uit het bloed. Hieruit worden stamcellen gefilterd, gekweekt en na de behandeling met cytostatica weer in het lichaam gespoten. Een deel van deze cellen worden beenmergcellen, en die zijn nodig om de verslechterde afweer van de patiënt weer snel op het oude niveau terug te brengen.

In nederland staat stamceltherapie nog in de kinderschoentjes, er word nog veel onderzoek naar gedaan. Zo was er dit jaar bij rtl late night te zien dat ze geprobeerd hadden stamcellen te plaatsen in een groot wond van een paard, het had goede effecten gehad, maar doorvoor hebben ze wel de stamcellen op de plek van de wond moeten plaatsen en het paard dus flink open moeten halen. Als we dat bij mensen moeten gaan doen, zitten we natuurlijk met een heel hoog kosten plaatje. Desondanks, nederland is dus lang nog niet zover. 

Milan zijn droom en die van mama en broertje Cas

Milan wil net als andere kindjes zijn, zijn broertje van 4 geeft als droom aan dat hij hoopt dat milan ooit gaat leren lopen. Zijn mama wil dit ook heel graag maar zal al blij zijn als milan kan vragen om zijn moeder of broertje. als hij simpelweg al mama of cas kan roepen.

Milan zijn droom is Stamceltherapie, om alles uit zijn leventje te halen wat er te halen valt. Hij is nog maar 8jaar oud en heeft nog een heel leven voor zich... wat zou hij het geweldig vinden als hij ook kan leren zitten en lopen.

Uitgelicht
Mijn ei en ik image

Mijn ei en ik

 • 7%
 • € 30.000 Doel droom
 • -