Doenkers vzw photo
Droom van: Doenkers vzw
  • 0 Donaties
  • € 0 Ontvangen
  • € 15.000 Doel
  • Thailand Land
85 Dagen te gaan
Embed

Recente Donaties

Nog geen donaties gedaan...
Wees de eerste!

Oprichten leercentrum Mae So

Oprichten leercentrum Mae So image
In het noordwesten van Thailand ligt Mae Sot. Deze stad is gekend als de toegangspoort naar Thailand vanuit Birma. In deze regio vind je een bijzonder grote groep vluchtelingen die, hoewel op zoek naar een beter (en veiliger leven), in Thailand geen kansen krijgen. Ook in het land van de eeuwige glimlach is men zoekende in de manier waarop vluchtelingen opgevangen kunnen worden.

We richten een open leercentrum op in Mae Sot, op de grens met Birma. In die regio wonen heel wat bergstammen en Birmese groepen die gevlucht zijn voor het geweld in hun eigen land. Met de oprichting van het leercentrum op een centrale plaats willen we voor de jongeren (en bij uitbreiding voor de lokale gemeenschap) een plaats creëren waar ze kunnen groeien, waar ze kunnen leren en hun talenten en competenties verder kunnen ontwikkelen. We trainen lokale personen op tot coach en leerbegeleiders en voorzien het centrum van de nodige infrastructuur (internet, computers, boeken, keuken, slaapplaatsen) om de kindeen maximaal te ondersteunen. 

Het project heeft zowel een investerings als een exploitatiebudget nodig. Het jaarlijks exploitatiebudget (dat even hoog ligt als het éénmalige investeringsbudget) wordt door Doenkers opgenomen.

Om de opstart van het gebouw te kunnen financieren zijn we op zoek naar mensen die hier een steentje toe willen bijdragen. Op die manier kunnen we streven naar een duurzame oplossing en een betere toekomst voor de kinderen in Noord Thailand.

Uitgelicht
Freestyle Sports image

Freestyle Sports

  • 86%
  • € 2.000 Doel droom
  • -