Bas Parinussa photo
Droom van: Bas Parinussa
 • 101 Donaties
 • € 4.705 Ontvangen
 • € 15.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 25 Door: Derkien

  Las de 24/7 nu pas en zag je berichtje, bij deze alsnog een kleine donatie. Succes!

  5 maanden geleden
 • € 15 Door: sandra griekspoor

  Hoi Bas, Een beetje laat, maar beter laat dan helemaal niet. We zijn hier super trots op jou prestatie. Diep respect !!

  5 maanden geleden
 • € 25 Door: Gerrit en Geziena van Boggelen

  Hoi Bas, Leuk je ontmoet te hebben in Luxemburg en hierbij de toegezegde donatie. Heel veel succes en we gaan je volgen!!

  5 maanden geleden
 • € 25 Door: Fred Gebhard

  Ik ben politieman (72 jaar) gepensioneerd 2001. Rijd zelf motor tijdens overwinteren in Spanje omgeving Altea. Ben gezond. Uw doorzettingsvermogen en kracht is mooi. Daarom kleine donatie.

  5 maanden geleden

Paratriatleet in Ironman70.3

Paratriatleet in Ironman70.3 image
1.9 km zwemmen, 90 km handbiken en dan 21.1 km in de sportrolstoel, dit zijn de afstanden voor de Ironman 70.3. Op 18 Juni 2017 start ik in Luxemburg aan zo’n wedstrijd, samen met een hoop bekende van me. Samen de finish halen is waar ik volledig voor ga!!!

In 2014 heb ik voor het eerst aan een triathlon mee gedaan. Dit was de 1/4triathlon in Weesp bestaande uit 1 km zwemmen, 40 km handbiken en 10 km in de sportrolstoel. De Weesper organisatie heeft me toen fantastisch geholpen, ze deden er alles aan om me mee te laten doen. Dat was heel speciaal omdat ik de allereerste triatleet was die deze wedstrijd deed in een rolstoel!

In een prima tijd, onder fantastische omstandigheden en met de luidkeelse en onvergetelijke aanmoedigingen van Weesp en omstreken heb ik toen de finish bereikt! Deze geweldige ervaring was aanleiding om het jaar daarna wederom deel te nemen aan deze wedstrijd. Tevens heb ik in 2015 mee gedaan aan het NK paratriathlon waar ik de 3e plek in mijn categorie behaalde.

Het doel voor 2017 is om de afstand uit te breiden, ik heb me ingeschreven voor de Ironman 70.3 in Remich, LuxemburgWereldwijd staan er paratriatlons op de kalender van deze organisatie. Dit zijn Buffalo springs (USA), Cairns (Australië) en Luxemburg (Europa). Mijn grote droom is om in 2017 te finishen in Luxemburg!!! 

Het deelnemen aan deze wedstrijd vergt heel veel voorbereidingen die flinke investeringen vragen. Naast een drukke werkweek is het dus heel hard trainen. Finincieel dient er ook geinvesteerd te worden. Voor de valide traitleet is dit al een rib uit z’n lijf, laat staan het unieke matriaal dat een paratriatleet nodig heeft. Hieronder zet ik uitéén waar het geld aan besteed gaat worden!

- Een nieuwe handbike: (€10.500)

Tot op heden rijd ik op een verouderd en zware handbike die ik een aantal jaar geleden heb aangeschaft. Handbikes zijn unieke dingen die met de hand, en geheel naar mijn maten moet worden gemaakt. Ik realiseer me dat zo’n enorm bedrag een shock is voor veel mensen maar dit zijn vrij gangbare prijzen voor een kwalitatief goede handbike. Het is de hoogste tijd voor vernieuwing want ook de vele hoogtemeters in het uitdagende Luxemburgse fietsparcours maken het er niet makkelijker op.

- Trainingsstage: (€1000)

In voorbereiding op het evenement zal ik veel moeten trainen. Ik ben van plan om een week in de omgeving van Luxemburg te gaan trainen om zodoende te wennen aan de vele hoogtemeters!

- Een trainer: (€400,-)

Het opstellen van gerichte fysieke trainingen is een kunst op zich. Mijn trainer biedt uikomst maar dit brengt ook kosten met zich mee!

- Nieuwe wielen in de sportrolstoel: (€2000,-)

Ook dit is uniek matriaal dat helaas niet in bulk geproduceerd kan worden. Dichte wielen maken het leven een heel stuk makkelijker omdat ze lichter zijn maar vooral omdat ik niet het risico loop om met mijn vingers tussen de spaken te komen. Hierdoor hoef ik me minder op de spaken te concentreren en kan ik al mijn energie in de voorstuwing gooien.

Assistentie tijdens de wedstrijden (€300,-)

Als minder valide deelnemer mag je op een aantal plekken hulp krijgenIk moet worden geholpen om vanuit het water in mijn handbike te komen, en later ook in mijn sportrolstoelHet is fantastisch dat ik mensen zo gek heb gekregen om mij te helpen en ik wil de reis- en verblijfkosten voor deze personen op me nemen.

- Verblijfskosten (€800)

Mijn verblijfskosten voor en na de wedstrijd. Helaas is de keuze voor een rolstoel vriendelijke accomodatie altijd heel beperkt, dit resulteert in veel hogere kosten.

Ik wil u alvast bedanken voor het lezen van mijn droom voor het jaar 2017 en hoop dat u een donatie wilt doen! Dit zal mij in staat stellen om deze droom te behalen en geeft me naast de matriele ondersteuning ook een fantastische moraal.

In de tussentijd wordt u op de hoogte gehouden hoe het met de voorbereidingen op deze geweldige uitdaging gaat!

 

Uitgelicht