Renè HJ Blok photo
Droom van: Renè HJ Blok
 • 1 Donaties
 • € 25 Ontvangen
 • € 10.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 25 Door: Anoniem

  bij deze. een start.

  11 maanden geleden

Vredeswand

Vredeswand image
EEN MONUMENT VOOR VRIENDSCHAP, VRIJHEID EN VREDE Met deze unieke wand geven wij een signaal af. Het is een monument om de kwetsbaarheid van onze vrijheid, onze vriendschap en de vrede te benadrukken. Met dagelijks oorlogen, bloedige conflicten, aanslagen, verharding en met miljoenen mensen op de vlucht is er ook de Vredeswand. De wand is klaar en bijna afbetaald, en nu de reis nog. Help de Vredewand op reis.

In eerste instantie is het object een dankbetuiging aan de heer Joep Lange en zijn medische team. Wereldverbeteraars die bij de aanslag met de MH17 om het leven kwamen. 

De initiator van het project wilde vooral benadrukken hoe kwetsbaar en uniek ieder mens is en de waanzin om zoiets moois en kwetsbaars te vermoorden. De wand biedt een moment van verstilling in deze hectische wereld. Een wand die mensen verbindt en uitnodigt voor dialoog. 
Voor nieuwe vriendschappen en compassie. 

Aan de Vredeswand zijn 298 witte Vredeshuisjes bevestigd. De huisjes zijn gemaakt van Douglashout uit de bossen van Epe, te weten ‘Landgoed Welna’. Ze zijn in elkaar gezet door bewoners van ‘de Middenhof’, onderdeel van ‘s Heerenloo.

Tientallen vrijwilligers hebben afgelopen zomer de huisjes wit geschilderd. De teksten op de voorkant zijn met laserlicht door Ema Grafures in het hout gebrand en vervolgens met goudverf ingekleurd. De teksten zijn de betekenissen van de namen van slachtoffers. Voor iedere slachtoffer is er een vogelhuisje gemaakt. Als een eerbetoon. Maar ook als aanklacht tegen het zinloze (oorlogs) geweld.

De Vredeswand gaat op reis door Nederland om zoveel mogelijk gemeenten te bezoeken. Het doel is om iedereen de gelegenheid te geven de Wand te bezoeken, voor een moment van verstilling. Om aandacht te vragen voor de kwetsbaarheid van Vriendschap, Vrijheid en Vrede. Een ontmoetingsplek om mensen uit te nodigen in dialoog te gaan …… over een wereld in vrede.

En om een persoonlijke vredeswens achter te laten in een van de huisjes. Een boodschap van Vriendschap, Vrijheid en Vrede. Wensen en verlangens die wij allen koesteren. Wij verzamelen alle boodschappen. De boodschappen zullen los gelaten worden door ze één voor één aan de pootjes van duiven te wikkelen. (Op 18 juli 2015 zijn bij de onthulling van het monument 298 duiven met de eerste 298 vredesboodschap losgelaten). Dit deden we in samenwerking met de Nederlandse Postduiven Organisatie. De duiven brachten de boodschappen terug naar de duivenmelkers.

Ondanks de vele investeringen, de website en de publicaties in media, het vele voorwerk en uitvoerend werk door vrijwilligers, de materialen, locaties en wat financiële ondersteuning heeft dit ambitieuze project uw steun en finaciele hulp nodig. Om de wand te kunnen vervoeren naar passende lokaties door Nederland.
Daarom vragen wij om een kleine gift en daarnaast stellen wij iedereen in de gelegenheid om een huisje te adopteren.Om dit project samen te realiseren en er een uniek project van te maken.

EEN MONUMENT VOOR VRIENDSCHAP, VRIJHEID EN VREDE

© 2015 Stichting Apoldro: alle rechten voorbehouden.

Uitgelicht
Starten Stichting image

Starten Stichting

 • 52%
 • € 251 Doel droom
 • -