Adriaan Planken photo
Droom van: Adriaan Planken
 • 1 Donaties
 • € 25 Ontvangen
 • € 2.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 25 Door: Adriaan Planken

  Dit is precies wat we nodig hebben!

  11 maanden geleden

'N succesvol jubileumcongres

'N succesvol jubileumcongres image
Ik droom ervan dat het congres ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van de Vereniging Basisinkomen (VBi) een daverend succes wordt. Aan het programma zal het niet liggen. Mogelijk wel aan het nog ontbrekende saldo van € 2000,00 dat we er nog voor nodig hebben. De VBi is een ANBI.

De theoretische onderbouwing van het Onvoorwaardelijk Basisinkomen (OBi) is wel volledig.

Nu is het tijd om praktisch te worden.

Hiervoor is het met name nodig tot overeenstemming te komen en te beslissen hoe we dit gaan doen.

Hierom zijn experimenten nodig met een Volwaardig OBi of een deel ervan.

Op het ogenblik komen we nog € 2000,00 te kort om de begroting sluitend te maken. Toch willen we dit congres geen andere vorm geven. Daar hebben we uw hulp bij nodig. Het is de moeite waard. We hopen dat ieder die dit leest zich geroepen zal voelen aan het welslagen ervan financieel bij te dragen.

Dit congres wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van de Vereniging Basisinkomen. Het is uiterst interessant voor ieder die zich bij dit onderwerp op welke manier dan ook betrokken voelt. We hopen dat veel beleidsmakers die erbij betrokken zijn eraan zullen deelnemen.

Kortom: Doe mee en voeg u bij de voorstanders van het aan een nader onderzoek ontwerpen van de mogelijkheid van een Onvoorwaardelijk Basisinkomen!

Kijk voor het definitieve programma waarin onderzoekers uit Finland, Frankrijk, Nederland, Zweden en België hun bevindingen zullen presenteren en duidelijk zullen maken hoe de zaken met de beoogde experimenten er nu voor staan op http://basisinkomen.org/

Guy Standing en Philippe van Parijs zullen hun visie geven op de waarde van een gedeeltelijk basisinkomen om mee te beginnen en wat de beloften en gevaren van experimenten ermee zijn. 

Tijdens een forumdebat zal iedereen in staat zijn aan de meningsvorming hieromtrent bij te dragen. Kom!

Uitgelicht
Aanpassingen voor Qwin image

Aanpassingen voor Qwin

 • 47%
 • € 15.000 Doel droom
 • -