Ben photo
Droom van: Ben
  • 1 Donaties
  • € 30 Ontvangen
  • € 30.000 Doel
  • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

  • € 30 Door: Wilma

    Een prima initiatief!

    11 maanden geleden

Een laatste reis...

Een laatste reis... image
Allemaal kennen we in onze omgeving mensen die strijden tegen een vreselijke ziekte, genaamd kanker. De slachtoffers van deze ziekte voeren een lange en zware strijd, soms te overwinnen en soms een kansloos gevecht. Soms is een korte ontsnapping aan de dagelijkse sleur voldoende om even alle ellende te vergeten en de accu weer op te laden.

Wat is dan het idee?

Iedereen kent wel het Ronald McDonald Huis, een geweldig initiatief om gezinnen, waarbij een kind dat te maken heeft met een ernstige ziekte, samen met zijn/haar ouders, broertjes en zusjes even afstand mag nemen van alle ellende en even tot rust mag komen in een fijne omgeving.

Maar er zijn ook gezinnen waarbij één van de ouders de ongelijke strijd tegen zo'n ziekte dreigt te gaan verliezen. En wat is er dan fijner dan nog een weekend of een weekje erop uit kunnen met het gezin. Met een comfortable camper, een goed bed is immers een vereiste.

Zo'n camper moet er dus komen! Een nette camper kost zo'n 20.000 euro en daarnaast is er geld nodig voor verzekering, wegenbelasting, stalling en kampeerbenodigdheden.

Om dit concept levensvatbaar te maken zal de camper ook verhuurd worden aan derden, de opbrengsten zullen gebruikt worden om de kosten te dragen voor de "goede doel reizen".

En indien het doelbedrag gehaald wordt, zal alles in stichtingvorm gegoten worden, winstbejag is immers niet aan de orde.

Vragen zijn uiteraard welkom, ik zal proberen ze snel en volledig te beantwoorden.

Uitgelicht