Freddy Blommers photo
Droom van: Freddy Blommers
 • 2 Donaties
 • € 33 Ontvangen
 • € 25.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 8 Door: Anoniem

  10 maanden geleden
 • € 25 Door: Anoniem

  Goed initiatief!

  11 maanden geleden

Zorg door mensen met passie

Zorg door mensen met passie image
De bezuinigingen op de zorg, maken dat er veel gaande is in die sector. Vrijwel dagelijks is staatssecretaris Van Rijn of een thuiszorgorganisatie in het nieuws. Mensen moeten meer zelf gaan doen en zelf regelen. Anderzijds is het nog lang niet altijd goed mogelijk om alles zelf te organiseren. Het wordt tijd dat daar verandering in komt. Zorg in de mate waarin mensen dit vragen en nodig hebben en met zorgverleners die zij ook echt kennen. Zorgverleners die hun diensten kunnen aanbieden aan hun (potentiële) cliënten.

In alles wat ik doe geloof ik in het uitdagen van de stilstand. Anders denken, durven en anders doen. Met duurzame producten mensen en ondernemers ondersteunen om zelfstandig, onafhankelijk en in vrijheid te handelen.

Dit project heet Timpaan Cozorg. Een timpaan is een klein tandwiel dat een reeks van grotere tandwielen in beweging zet, zoals bijvoorbeeld gebruikt wordt bij een klok. Symbolisch, want Timpaan Cozorg biedt toegang tot grote mogelijkheden.

De decentralisatie van de zorg is een kans om dienstverleners en mensen die zorg of hulp nodig hebben bij elkaar te brengen. Wij willen een platform ontwikkelen om vraag en aanbod in de thuiszorg op elkaar aan te sluiten. Van burenhulp door vrijwilligers, hulp in de huishouding, reparatie en onderhoudswerkzaamheden tot en met professionele zorg voor iedereen toegankelijk. Zelf kiezen wie je komt helpen, zodat je een band kunt opbouwen en niet afhankelijk bent wie de grote organisatie nu langs stuurt. Zonder bemoeienis van de overheid je eigen zorg regelen is goedkoper en zorgt voor betere zorg op maat.

Voor de zorgverlener biedt deze droom een mogelijkheid om zelfstandig een klantenkring op te bouwen. Niet alleen afhankelijk zijn van de bestaande cliënten, maar ook kennis kunnen maken met nieuwe zorgvragers.

Ik ga dit niet alleen doen, maar met mijn partners vanuit Timpaan ICT. Wij zijn betrokken bij de problemen waar de maatschappij en de overheid voor staat. Er ligt op dit moment een groot probleem in de zorg. Wij willen graag een oplossing bieden voor mensen die zorg nodig hebben en ook voor mensen die in de zorg werken en hun baan bij de grote zorginstellingen onder druk voelen staan.

Met ICT toepassingen kunnen we deze relatief eenvoudige zorg beter organiseren dan ooit te voren. Deze veranderingen in de zorg willen wij aangrijpen om de zorg te verbeteren. Passie voor ICT en onze maatschappelijke betrokkenheid komen samen. Met uw donatie kunnen we dit platform ontwikkelen.

Met het streefbedrag zullen wij de kosten dekken om dit platform op te zetten. Voor bedrijven en professionals is het ook mogelijk een donatie in natura te doen. Wij hebben met name een juridische check, verzekeringen,  inhoudelijke ondersteuning en promotie nodig om kansrijk te kunnen starten.

Uitgelicht
werken op scholen in Kenia image

werken op scholen in Kenia

 • 100%
 • € 2.500 Doel droom
 • -