Vluchtbus photo
Droom van: Vluchtbus
 • 2 Donaties
 • € 45 Ontvangen
 • € 1.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 20 Door: Anoniem

  11 maanden geleden
 • € 25 Door: Anoniem

  Heel veel succes gewenst. Een prachtig initiatief!

  11 maanden geleden

Een bus voor de Vluchtbus

Een bus voor de Vluchtbus image
Onze droom is een bus, om door ons reeds ingezamelde hulpgoederen naar vluchtelingen binnen Europa te brengen.

Het probleem
Vluchtelingen komen letterlijk en figuurlijk tussen wal en schip. Zij komen nu vast te zitten voor dichte grenzen met een koude winter voor de deur, terwijl organisaties veel te weinig doen om ze op te vangen. Wij kunnen dit niet aan zien en willen daarom wat doen!

Ons plan
Een bus, een enthousiast stel vrienden en een hoop ingezamelde hulpgoederen om vluchtelingen in Calais (Frankrijk) en op de Balkan een dak te geven, een goede hap eten en goede moed om weer verder te kunnen…

Wat wij al hebben

Wij hadden een bus geleend, wij hebben een legertent voor 100 mensen en van het Leger des Heils een hele berg kleren gekregen , dus wij dachten dat wij aan de slag konden.

En toen viel de bus in een keer weg…
…en dus ook ons plan?
Nee hoor, wij gaan gewoon door!

Wat wij zoeken
Daarom zoeken wij nu via deze weg jou hulp om samen met ander donateurs een bus aan te kunnen schaffen en genoeg brandstof voor meerdere ritten naar Calais, de Balkan en andere plekken, waar vluchtelingen in de winter vast zijn komen te zitten. Wil je ons helpen? Dat kan door:

 • Een financiële donatie.
 • Donatie van hulpgoederen, vooral schoenen en houdbaar voedsel zijn zeer welkom. Maar ook warme kleding, dekens en stevige tenten zijn hard nodig. Je kunt hier contact met ons op nemen.

Jou hulp is nodig
Je kan ons helpen met een donatie voor de aanschaf van de bus. Jou hulp gaat mogelijk maken dat onze hulpgoederen niet voor niks zijn ingezameld en wij ter plekke kunnen gaan helpen met warme dekens, tenten, koken en een hart onder de riem steken.

Ons doel
Wij gaan waar de nood het hoogst is en waar de minste hulp wordt geboden. Je kan ons steunen om deze mensen in nood te bij te staan. Hartstikke bedankt voor alle hulp!

Wij houden je op de hoogte van onze vorderingen en belevenissen:

https://vluchtbus.wordpress.com/

https://www.facebook.com/Vereniging-De-Vluchtbus-481526398700691/

Uitgelicht