Britte Brouwer en Ragna Teekens photo
Droom van: Britte Brouwer en Ragna Teekens
 • 11 Donaties
 • € 200 Ontvangen
 • € 1.500 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 53 Door: Leon

  Succes rag!

  9 maanden geleden
 • € 15 Door: Henk en Miny

  Succes!

  10 maanden geleden
 • € 5 Door: Jeanine

  Heel veel plezier meiden, maak er wat moois van ! Ga goeie dingen doen !

  10 maanden geleden
 • € 15 Door: Emmy

  Zo goed dat jullie dit gaan doen!

  11 maanden geleden

Support Uganda

Support Uganda image
Eind februari vliegen wij, Britte Brouwer & Ragna Teekens af naar Oeganda om als Sociaal- maatschappelijk dienstverlener(s) too be, 3 maanden stage te lopen bij Egoli Africa; een organisatie die een verschil maakt middels allerlei projecten op het gebied van onderwijs, gezondheid, landbouw en empowerment. Deze organisatie is gevestigd in Kameke, een plattelandsdorp in het oosten van Oeganda.

Voor jongeren in Kameke is het is moeilijk om de juiste informatie te krijgen omdat er nog onvoldoende voorlichting gegeven wordt. Daar willen wij verandering in brengen door voorlichtingen te geven over diverse actuele onderwerpen zoals: seksualiteit, hiv/aids, anticonceptie, hygiëne, zelfstandigheid en werken aan werk.
 

Naast het geven van voorlichting gaan wij ons inzetten voor tienermoeders, het is namelijk erg gebruikelijk dat meisjes op hun 13e a 14e zwanger worden, daardoor van school gaan met als gevolg dat er weinig toekomstperspectief is (geen opleiding of werk en de vader van het kind is niet meer in beeld).

Omdat er voor deze groep jonge moeders weinig aanbod is qua begeleiding en zij er vrijwel alleen voor staan, willen wij hier een verschil in maken door het opzetten van een traject waarbij wij deze jonge moeders begeleiding aanbieden in de eerste fasen van hun moederschap, het vormen van een toekomstperspectief en de weg naar zelfredzaamheid.
Ook willen wij een informatiebank opzetten zodat medewerkers van het medisch centrum en vrijwilligers/stagiaires in de toekomst verder kunnen gaan met het begeleiden van deze jonge moeders.

Wat hebben wij nodig?

Het zou geweldig zijn als wij middels de hulp van ons netwerk de mogelijkheid krijgen om deze doelstellingen te realiseren en een traject op te kunnen zetten dat zowel tijdens als na ons verblijf een verschil blijft maken voor de jonge moeders in Kameke.

Omdat deze doelen en de reis zelf uiteraard kosten met zich meebrengen, willen wij middels crowdfunding geld inzamelen om een deel van de door ons gemaakte kosten te dekken en om alle nodige materialen aan te schaffen om ons project tot een succes te maken.

Wil jij ons steunen in het waarmaken van deze droom, dan is een donatie vanaf 5euro mogelijk. Uiteraard zullen wij al onze donateurs op de hoogte houden van onze werkzaamheden Kameke, middels foto’s en een blog.

Uitgelicht