Olga van de Veen photo
Droom van: Olga van de Veen
  • 2 Donaties
  • € 225 Ontvangen
  • € 2.000 Doel
  • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

  • € 200 Door: Anoniem

    10 maanden geleden
  • € 25 Door: Anoniem

    11 maanden geleden

Een hulphond = echt leven

Een hulphond = echt leven image
We maken allemaal het één en ander mee in ons leven. Wat dat is en hoe het ons leven beïnvloedt is voor iedereen verschillend. Wat wel hetzelfde blijft is dat we eigenlijk altijd ons best willen doen om ergens bovenop te komen of om iets te overwinnen. Zo ook ik.

Ik wil heel graag verder komen in mijn leven en wat moois van mijn leven en dat van anderen maken. Mijn passie ligt in de kunst maar ook vooral in het verbinden van mensen en delen van warmte. Het gaat alleen niet lekker met me en ik heb hard een hulphond nodig. Zo meteen zal ik nog wat meer vertellen over m'n situatie.

Over een aantal weken zou er een hond bij mij geplaatst kunnen worden en dat is natuurlijk hartstikke mooi! Alleen heb ik nog niet voldoende geld op kunnen halen....ik heb nog 2000 tot 2500 euro nodig. Daarom ben ik deze crowdfundingsactie gestart.

Het verhaal achter de hulphond
Het voelt alsof ik een 24/7 baan heb, die baan is eigenlijk mijn dissociatieve stoornis. Het is 24/7 gevecht wat ik zo graag wil winnen en waar ik alles voor doe maar om het vol te kunnen houden en verder te kunnen komen heb ik een hulphond nodig. Om dit beter te kunnen begrijpen is het handig als je weet wat dissocieren is dus dat ga ik even uitleggen.

Met betrekking tot dissociatieve stoornissen is dissociëren een toestand waarin aspecten van de persoonlijkheid (zoals gedachten, emoties, je zelfbesef, herinneringen, e.d.) buiten het bewustzijn worden geplaatst. Het is een beschermingsmechanisme wat optreedt wanneer de hersenen extreme stress ervaren. Als dit structureel optreedt en (vaak) vanaf jonge leeftijd kan iemand een dissociatieve stoornis ontwikkelen en dus blijven dissociëren in het dagelijks leven. (Meer informatie op http://empty-memories.nl)

Problemen waar ik door het dissociëren dagelijks tegenaan loop zijn het de tijd kwijtraken, verdwalen op straat, niet weten wat er is gebeurd of hoe ik ergens gekomen ben. Andere problemen zijn het me onveilig voelen, niet durven te gaan slapen en het hebben van nachtmerries en paniekaanvallen. Als laatste wil het in paniek raken en dissocieren als ik onder de mensen ben noemen, dit gebeurt bijvoorbeeld bij het boodschappen doen en maakt dat op het moment vrijwel onmogelijk. Het mooie is dat een hulphond hier zoveel verandering in kan brengen!

Een hulphond kan het herkennen als ik dissocieer en mij uit die dissociatie halen. Ook kan hij mij naar een rustige en veilige plek brengen als ik dissocieer of in paniek raak. Ik zou met een gerust hart de deur uit kunnen gaan, wetend dat ik de hulp krijg die ik nodig heb. Mijn sociale leven zou weer kleur krijgen en gewone dingen als boodschappen doen zouden met een hulphond weer te doen zijn. Als ik 's nachts een nachtmerrie heb kan de hond mij wakker maken, hierdoor zal ik overdag minder vermoeid zijn en kan ik dus meer aan. Door de aanwezigheid van een hulphond heb ik altijd een trouw maatje aan m'n zijde die mij kan helpen waar nodig is en mij een beschermd en veilig(er) gevoel geeft. Wat zou dat mooi zijn he...!?

.

Uitgelicht